След началото на руската специална военна операция в Украйна светът

...
След началото на руската специална военна операция в Украйна светът
Коментари Харесай

Експерти на Foreign affairs описват новия енергиен световен ред

След началото на съветската специфична военна интервенция в Украйна светът е в повратна точка. Това важи изключително за новия енергиен международен ред. Ще се засилят процесите на деглобализация и възходящата роля на икономическия шовинизъм. Лидерите на множеството западни и други развити страни просто ще би трябвало съществено да премислят всеки аспект от своята външна политика, в това число разноските за защита, съдружниците и всевъзможни съюзи. За това пишат колумнистите на Foreign affairs Джейсън Бордоф и Меган О`Съливан.

Отсега нататък страните от ден на ден ще гледат във вътрешността в себе си, като дават приоритет на вътрешното произвеждане на сила и мощното районно съдействие, даже когато се стремят да преминат към нулеви въглеродни излъчвания. Дългогодишната наклонност към по-голяма енергийна взаимосвързаност е застрашена да отстъпи място на епоха на енергийна фрагментация.

В допълнение към икономическия шовинизъм и деглобализацията, идващият енергиен ред ще се дефинира от това, което малко анализатори изцяло предвиждат: държавната интервенция в енергийния бранш в мащаб, невъобразим до момента.

След четири десетилетия на демократизъм, през които те нормално се опитваха да лимитират активността си на енергийните пазари, управляващите ще затегнат хватката си.

Длъжностните лица обаче в този момент осъзнават нуждата да играят по-широка роля във всичко - от построяването (и извеждането от експлоатация) на инфраструктура за изкопаеми горива до оказването на въздействие къде частните компании купуват и продават сила, с цел да лимитират излъчванията посредством цените на квотите за замърсяване, дотации, мандати и стандарти.

Общоприето е, че държавната интервенция в частния бизнес оказва отрицателно въздействие върху него. Идващата ера на съвсем директно държавно въздействие обаче няма да е нещо неприятно, в случай че се ръководи вярно, уверени са специалистите.

Глобалните промени, които се случват, могат да бъдат съпоставени с ужасяващите, само че съдбоносни терористични офанзиви от 11 септември. Тогава следствието от едно извънредно събитие беше нов международен ред за сигурност.

Сега се образува нов енергиен международен ред, и това също ще стане след потресения и катаклизми. Той ще стартира в Европа, само че ще се популяризира до най-отдалечените краища на международната стопанска система.

Следователно най-лошото, целият негатив, занапред следва, заключиха специалистите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР