След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в

...
След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в
Коментари Харесай

Призив за помощ: Първият коткодом в Балчик е с течащ покрив

След доста работа напролет и лятото, първият коткодом в Балчик е към този момент факт и работи на цялостни обороти.

В момента в него имаме към 40 избавени котенца, главно отгледани от изхвърлени новородени или прибрани и лекувани след тежки контузии и болести заради живота си на открито. Пригодихме и дворно място за кученца в неволя и към този момент зарадвахме няколко с първия им същински и сигурен дом. Десетки животинки бяха осиновени през миналите месеци, до момента в който градихме нашия коткодом.

Зимата обаче ни изправя пред нови провокации, описват Христа Маринова и Петър Добрев от „ Fluffy Paws of Bulgaria ”. Въпреки сериозния ремонт, който извършихме, честите превалявания ни изненадаха неприятно – оказа, че покривът на коткодома тече и се нуждае от главен ремонт.

Нуждаем се от средства за незабавен ремонт на покрива, с цел да могат котенцата да живеят в топла и суха среда и през идващите месеци, а също и да осигурим сушинка на кученцата на двора. Влагата може да съсипе доста от изискванията, които се постарахме да създадем за жителите на дома и би трябвало час по-скоро да спрем нейното разпространяване. 

Даренията, които получаваме, едвам ни стигат за ежемесечните разноски по питателните и хигиенични консумативи за животинките ни, а настрана имаме неплатени сметки в 4 клиники, които дълго лекуваха по-тежките ни случаи.

Затова се нуждаем от 5000 лв., които да вложим непосредствено в ремонт на покрива, който да бъде качествено и надеждно изработен, с цел да не ни основава повече проблеми. 

Ние сме дребен екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, заради което имаме потърпевши животни от София, Варна, Бургас, Стара Загора и други

Към момента единствено за скромните две години активност имаме избавени, лекувани и щастливо задомени над 150 котки, както и десетки кучета, а кастрираните бездомни и върнати на познатите им места животни даже не могат да се преброят.

Дейността ни може да наблюдавате на фейсбук страницата „ Fluffy Paws of Bulgaria “, където ще дадем и цялостен доклад за бъдещата работа по покрива. 

Нека не оставяме зимата да съсипе безвредния кей, който създадохме за котенцата на Балчик! 

Можете да помогнете по следните способи:

-Чрез подаяние по банков път до:

съдружие „ Малките огромни “, IBAN: BG75STSA93000027575937

-Чрез Revolut: на тел. номер 0884161333

-Чрез PayPal: 

– може и да закупите нещо благотворително от нашия онлайн базар: 

– със СМС на номер 17 777 с текст DMS KOTE с латински букви!

Чрез Platformata.bg  можете да изпратите своето подаяние тук.
https://www.platformata.bg/bg/kauzi/1867:6434-2022-11-18-16-44-13/details/campaign.html?fbclid=IwAR3h1U1IBIyedMeryBz2VlvPK2Z46ivFLAabGODn6qvstCKFTD0OsOQ1d0Y
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР