След миналото лято са предприето мерки за намаляване на инцидентите

...
След миналото лято са предприето мерки за намаляване на инцидентите
Коментари Харесай

Министерството на туризма с превантивни мерки срещу удавянията в морето през лятото

След предишното лято са подхванато ограничения за понижаване на случаите с удавяния по Българското Черноморие, оповестиха от Министерството на туризма.

Броят на неохраняемите морски плажове се понижава посредством осъществяване на тръжни процедури за отдаването им чартърен. Към момента следва да бъдат извършени процедури за отдаване чартърен на общо за 23 плажа. За пръв път за бистрота те ще се проведат с видеонаблюдение и в наличието на представители от КПКОНПИ, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Подготвя се и напълно актуализирана и осъвременена Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, взаимно с Министерството на здравеопазването.

През интервала юни-септември 2022 година записаните случаи на удавяния по българското Черноморие са били общо 26. В област Бургас са се удавили 20 души, от които 19 мъже и 1 жена, а в област Варна - 5 души, трима мъже и 2 малолетни лица. В Добрич е регистриран 1 случай на удавяне, а жертвата е жена. След дейния летен сезон, през месец октомври е регистриран 1 случай на удавена жена в област Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР