След масовия бой между враждуващите два ромски рода в Розино,

...
След масовия бой между враждуващите два ромски рода в Розино,
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Карлово разкри как започнали проблемите с циганския клан Ескендерови

След всеобщия пердах сред враждуващите два ромски рода в Розино, поданици на карловското село започнаха подписка с искане за изселване на едната от двете семейства - тази на Ескендеровите. Местните хора излязоха непринудено на митинг с цел да изкажат недоволството си против зачестилата експанзия. Те изпратиха отворено писмо до регионалния шеф на Пловдив, началника на Министерство на вътрешните работи в града, кмета на общината и кмета на село Розино.

Седмица след всеобщия пердах сред двете враждуващи семейства - на Ескендеровите и на Сребровите, локалните хора споделят, че живеят в боязън и напрежение.

Родителите се опасяват за децата си - да ги водят на детската градина и да ги пускат на учебно заведение.

Протестиращите упорстват с изключение на за изселването на Ескендеровите и за непрекъснато полицейско наличие в селото.

Въпреки решението да бъде разкрита полицейска приемна, жителите на селото упорстват за полицейски сектор.

„ Проблемите датират от десетилетия. Може би от средата на '90-те години. Това, което е в пълномощията на общината и което ние направихме в последния един месец, след извършени срещи с регионална дирекция на полицията в Пловдив, с Районно полицейско ръководство - Карлово, несъмнено, написахме и писма до министъра на вътрешните работи. Успяхме да реализираме едно единодушие за основаването на полицейска приемна тук в село Розино. Тази концепция датира още от 2006 година, от когато ние сме желали при всички министри на вътрешните работи основаването на сходна приемна “, изясни пред Българска национална телевизия Антон Минев - зам.-кмет на община Карлово.

Относно основаването на полицейски сектор, Минев сподели, че това може да е идващ стадий след основаването на приемна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР