След масов бой вчера между представители на две ромски фамилии

...
След масов бой вчера между представители на две ромски фамилии
Коментари Харесай

След масов бой в село Розино ще бъде открита полицейска приемна

След всеобщ пердах през вчерашния ден сред представители на две ромски семейства е решено в село Розино да бъде открита непрекъсната полицейска приемна. това заяви на брифинг в селото, излъчен по Българска национална телевизия, тази заран старши комисар Атанас Илков, шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив.

Вчера в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово бяха арестувани 44 души от селото след всеобщо сборичкване. Няма съществено потърпевши.

С дейностите си полицейските чиновници са предотвратили разрастването на друго сборичкване сред двете враждуващи семейства, конфискувани са и нелегално притежавани оръжия - три ловни пушки и два газови револвер.

Храта в селото описаха пред Българска национална телевизия, че спорът сред двете враждуващи семейства датира от 20 години. Напрежението ескалира в събота, когато представители на Среброви нападнали роми от Скендерови и са изпотрошили прозорци на къщи, на бусове и имущество.

Образувано е досъдебно произвеждане, само че прокуратурата към момента не е взела решение дали да изиска непрекъснатото задържане на някои от участниците. За обезпечаване на публичния ред в селото са ангажирани чиновници от Районното ръководство в Карлово и бранш Специализирани полицейски сили.

В четвъртък общинският съвет в Карлово ще гласоподава отпущането на средства за съоръжение на помещение, където да се разкрие непрекъснатата приемна.

Хората нямат съображение да се тормозят, сподели Илков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР