След маратонска битка и изтощителни мачове срещу силни съперници Любен

...
След маратонска битка и изтощителни мачове срещу силни съперници Любен
Коментари Харесай

Любен Попов триумфира в шестия чалънджър на Интерактив тенис

След маратонска борба и изтощителни мачове против мощни противници Любен Попов победи при напредналите в шестия чалънджър на Интерактив тенис. Борбата за купата в тенис комплекс „ Дема “ беше жестока, тъй като в конкуренцията се включиха шест от седемте най-хубавите играчи от лигата за годината, както и запалени тенисисти от цяла България. След оспорвани и прочувствени срещи до дуела за купата стигнаха носителят на наградата „ най-хубав състезател на ИТЛ за 2019 година “ Любен Попов и първенецът от „ Дема “ за 2019 година Цветан Иванов. След повече от час купата отиде за Любен, спечелил с 6:5 (8:6 в тайбрека).

Финалът протече с доста обрати и технични разигравания. Любен Попов поведе с 3:0 гейма, само че Цветан се активизира, уточни ударите си и съумя да докара мача до тайбрек. В него Цветан имаше три мачбола, само че не ги осъществя и успеха отиде за Любен. Така Попов даде поръчка за присъединяване във финалите на Интерактив тенис, които се организират през декември с присъединяване на осемте най-хубави играчи от лигата за годината.
Утешителния шампионат в категория ITL 500 завоюва Адриан Стоименов, който в първи кръг от главната скица загуби от дебютанта от Радомир Иван Иванов, само че по-късно не даде никакъв късмет на противниците си и във финала победи Ивайло Тороманов с 6:1.

При начинаещите купата отиде у казанлъчанина Николай Тояганов, който дебютира в чалънджърите на Интерактив тенис. Във всичките си мачове той сподели постоянна игра и стоманени нерви. На финала Николай се наложи над Атанас Арсов с 6:4. Утешителния шампионат при начинаещите завоюва Велислав Панчев, отстранил Александър Върхошков с 6:3.
В 6 Challenger | Tennis Club Dema се включиха повече от 60 играчи от три страни и три града от България. Нивото на игра беше извънредно високо, като в схемата влязоха шест от първите седем в годишната класация на ИТЛ. N1 в лигата Владислав Искренов отпадна на полуфиналите, а дуелът от втори кръг при напредналите сред Миро Мирославов и Радо Шавов продължи повече от 2 часа. Дамите също се показаха добре, като Силвия Димитрова записа две победи – една в главната скица при напредналите и една в утешителния шампионат.

Следващият чалънджър на Интерактив тенис ще се организира в края на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР