След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално

...
След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално
Коментари Харесай

Гърция разхлабва обявените мерки за пристигащите в страната

След рецензии от страна на европейски водачи Гърция разхлаби в началото оповестените ограничения за идващите в страната жители, съобщи ДПА.
Първоначално Атина разгласи, че от 19 декември ще изисква отрицателен резултат от PCR, изработен до 48 часа преди идване на територията на Гърция. Мярката би трябвало да важи както за неимунизирани, по този начин и за имунизирани лица.
След като на срещата на Европейски Съюз в четвъртък в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц и други водачи се оповестиха против наложителното тестване на европейски жители, Гърция промени условията си за идващите.
Сега за пътуващите ще се изисква негативен резултат от PCR тест в границите на 72 часа преди идването или бърз тест в границите на 24 часа. Агенцията отбелязва, че в Гърция са доказани 17 случая на Омикрон и задачата на ограниченията е да се ограничи разпространяването на вируса.Мерките ще са в действие до 10 януари. Контролът по осъществяването им ще е отговорност на компанията транспортьор.
Заради новия вид на COVID-19 краткотрайно се лимитират фериботните връзки с Турция, а с понижен потенциал са корабите, плаващи по маршрута Гърция - Италия и Гърция - Албания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР