След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите,

...
След края на войната ще бъде потърсена отговорност от държавите,
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Киев ще търси отговорност от всички страни, които са се отнесли лошо с Украйна

След края на войната ще бъде потърсена отговорност от страните, които " се отнесоха неприятно с Украйна ", предизвести украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в изявление за Би Би Си.

Украйна няма да не помни кой ни поддържаше, съобщи в това време Кулеба. Украинският външен министър изрази отчаяние, че папа Франциск към момента не е посетил страната му.

Кулеба даде изявлението от украинското министерство на външните работи. Внушителната, датираща от руско време постройка в центъра на столицата Киев в този момент е защитавана от въоръжени охранители, а към нея са подредени чували с пясък, показва Би Би Си.

Изборът, който всяка страна направи след пълномащабното навлизане на Русия, ще бъде " взет под внимание при построяването на (нейните) бъдещи връзки " с Украйна, посочи Кулеба.

Украинският външен министър предизвести, че забавянето на западните оръжейни доставки за Киев коства живота на хора. " Ако една доставка се отсрочи с един ден, това значи, че някой ще почине на фронта ", сподели той.

Въпреки че Украйна получи военна и икономическа поддръжка от западните сили след нахлуването на Русия, доста страни в Африка, Азия и Южна Америка останаха настрана от спора. Някои от тях симпатизират на Русия в исторически проект, други са загрижени за икономическата цена на войната, а трети считат, че Западът удължава излишно военните дейности, обобщава Би Би Си.

Дмитро Кулеба обаче даде ясно да се разбере, че страните, които не са подкрепили Украйна против съветската експанзия, които са се " държали неприятно в хода на тази война и са се отнасяли зле с Украйна ", ще платят цена в бъдеще. " Ако някой в света счита, че методът, по който тази или онази страна се е държала - или е третирала Украйна в най-мрачния миг от нейната история - няма да бъде взета поради при построяването на бъдещите връзки, тези хора просто не знаят по какъв начин работи дипломацията ", посочи той.

Украинският външен министър сподели още, че " войната е време разделно. И всеки избор се помни. "

Западните съдружници не дават военна поддръжка на Украйна задоволително бързо, тъй като не бяха подготвени за спор от мащаба на Първата международна война, съобщи Кулеба. Той акцентира, че това, от което се нуждае Киев, са артилерийски снаряди.

Необходимостта от муниции на никое място не е по-голяма, в сравнение с в Бахмут, където украинските въоръжени сили държат към този момент повече от седем месеца против многократните съветски опити да завладяват източния град, отбелязва Би Би Си.

Украинският външен министър призна, че защитата на Бахмут е огромно предизвикателство от прочувствена позиция поради понасяните загуби. Но в случай че Бахмут падне, тогава други градове ще са идващите: " Така че, с цел да спасим хора там... би трябвало да се бием в Бахмут толкоз дълго, колкото можем физически ", сподели той.

Кулеба съобщи, че не вижда признаци Русия да желае да договаря за преустановяване на бойните дейности. " Всяка война приключва на масата за договаряния... (И) моята цел като външен министър е направя по този начин, че Украйна (да седне на) масата след решителен триумф на бойното поле ", означи в това време той.

Украинският външен министър сподели, че това би трябвало да включва построяването на допустимо най-силната коалиция в поддръжка на страната му. Този съюз обаче в този момент не включва папа Франциск, изрази страдание той.

Кулеба съобщи, че не той, а Бог би трябвало да съди Светия отец, само че добави: " Ние надълбоко съжаляваме, че папата не откри опция да посети Украйна от началото на войната. "

Китай също до момента не се поддава лобирането от страната на Украйна за среща сред президентите Си Цзинпин и Володимир Зеленски, разяснява Би Би Си.

Междувременно през днешния ден китайското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че Си ще направи държавно посещаване в Русия от 20 до 22 март. Това ще е първата аудиенция в чужбина на китайския президент, откогато бе избран отново за невиждан, трети мандат на поста от Народното събрание на страната преди седмица.

Кулеба съобщи, че Зеленски е подготвен за телефонен диалог със Си. " Не мисля, че Китай е достигнал в този момент момента... когато е подготвен да въоръжи Русия ", сподели също така той.

На фона на догатките на някои анализатори, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна може да намалее след президентските избори следващата година, Кулеба изрази убеденост, че това няма да стане даже в случай че собственик на Белия дом стане републиканец. " Най-големият разкош, на който Украйна се радва в Съединените щати, е двупартийната поддръжка - както в демократическия, по този начин и в републиканския лагер ", добави той.

По-рано тази седмица губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис, който е считан за един от любимците за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2024 година, съобщи, че по-нататъшното въвличане на страната в спора в Украйна не е жизненоважен народен интерес. Предишният американски президент - републиканецът Доналд Тръмп, който към този момент разгласи, че има намерение да се кандидатира още веднъж за Белия дом - също направи изявления в този дух.

Що се отнася до вероятностите за изхода от войната, Кулеба съобщи, че Украйна има един решителен фактор на своя страна. " В исторически проект Украйна беше незаслужено подценявана и аз скърбя, че бяха нужни кръвопролития и опустошителна война, с цел да разбере светът " на какво сме способни, сподели той в умозаключение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР