След края на 9-я вечерен турнир в София, вече станаха

...
След края на 9-я вечерен турнир в София, вече станаха
Коментари Харесай

Станаха ясни всички участници във Финалния турнир на ITL

След края на 9-я вечерен шампионат в София, към този момент станаха ясни всички осем тенисиста, които ще вземат участие на заключителния Мастърс на ITL, който ще се организира от 10 до 18 декември  в " MG Tennis Zaimov ".

Матеуш Ейсмонт, Иво Боджаков, Марк Хаджижеков, Саркис Харалампиев, Мартин Дамянов и Светослав Стоичков бяха обезпечили своето присъединяване на " ITL Tour Finals " още след края на есенния Мастърс, а последните две места ще бъдат заети от Константин Янов и Едиз Батран. Единствените въпросителни към идния шампионат са по какъв начин тъкмо ще бъдат разпределени в групите, като това ще стане ясно на 2 декември, когато 8те се събират за обичайна фотосесия.

В тазгодишното издание на Мастърса в Заимов своя дебют ще създадат трима играчи, това са Саркис Харалампиев, Мартин Дамянов и Константин Янов.

В шампионата се завръща и двукратния първенец в конкуренцията -  Едиз Батран, който печели през 2016 и 2017та. Това ще бъде неговото 4-то присъединяване, което го прави и играчът с най-вече опит измежду финалистите. Без подозрение той ще се опита да завоюва рекордна трета купа, като досега единствено той и Любен Попов са успявали да завоюват конкуренцията по два пъти.

Шампионът от 2021 година, Матеуш Ейсмонт, за който това ще бъде второ следващо присъединяване, наподобява в най-изгодна позиция, тъй като в този момент има шанса спечелвайки тазгодишния край да изравни достиженията на Едиз и Любен. Именно той е любимеца на букмейкърите за краен победител. След спечелването на последния Night Tour той се изкачи до №1 в класирането и влиза като лидер на група „ Сампрас “. Името на групата не е определено инцидентно, като някогашния №1 в ATP е тенис идолът на поляка.

От своя страна втория подложен е Марк Хаджижеков, който ще води група „ Джкович “. Въпреки, че влиза като трети в класирането, той получава правото да бъде подложен с помощта на по-добрия рейтинг. И тук името на групата се дефинира от обичания тенисист на лидера й. И за Марк това ще е второ присъединяване във финалите като през 2019 той  загуби финалната среща от Любен Попов. През 2021 година още веднъж съумява да се класира за шампионата, само че бе възпрепятстван и в последна сметка не взе присъединяване в конкуренцията. Въпреки това той завоюва оценката за №1 фен за 2021. През тази година той  завоюва сесенния Мастърс, което е и неговото най-голямо отличие в кариерата му на фен.

На финалите ще забележим и двама тенисисти, които не за пръв път приключват сезона с присъединяване в влиятелната конкуренция, това са Светослав Стоичков и Ивайло Боджаков. Звездата на Перник стартира годината по най-хубавия метод, спечелвайки пролетния Мастърс, а през есенния съумя да доближи до край. Представителят на Варна, Иво Боджаков от своя страна сподели неизменност и непримиримост през годината. Именно положителните изяви на двамата осигуриха нужните им точки за класиране.

" Чувството е ужасно. Очевидно присъединяване в Заимов е сбъдната фантазия за мен. Вдъхновявах се от всички тези играчи, до момента в който " растях " в класацията на ITL. Да бъда в този момент измежду най-хубавите в любителски тенис в България  е в действителност особено, тъй като местата са единствено осем и не е елементарно да стигнеш до тук ", разяснява Дамянов, който през 2021-а завоюва наградата за най-прогресиращ състезател на ITL.

По традиция във Финалите ще се включат и идващите двама тенисисти в ранглистата, които ще бъдат в ролята на запаси и ще вземат присъединяване в шампионата, в случай че някой от останалите участници се откаже заради травма. За момента това са Петьо Борисов и Симеон Аданов, което единствено по себе си демонстрира, че в шампионата няма инцидентни играчи.

Арена на събитието за пета поредна година, ще бъде един от най-престижните тенис центрове на балканите MG Tennis Club. Комплекса се намира в сърцето на София, измежду обилната зеленина на парк „ Заимов “, той предлага висококачествено спортно оборудване - 3 закрити корта с настилка Green set comfort, на които ще се организира последното и най-важно за годината събитие на ITL.

От Интерактив тенис за поредна година ще се погрижат за участниците, като има обезпечена спортна екипировка за всеки от тях. Голямата премия в конкуренцията пък е тенис уикенд за двама за някое от събитията на Weekend Tour в страната.

Шампионът от ITL Finals 2022 ще стане явен на 18 декември, като най-интересните срещи от шампионата ще се излъчват онлайн в канала на лигата в YouTube, а коментатори ще бъдат някои от най-атрактивните играчи в ИТЛ.

Бъдете подготвени, предстоят най-интересните и вълнуващи дуели, с които ще изпратим уместно и  тази тенис година!

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР