След консултациите при областния управител Ангел Стоев, политическите сили не

...
След консултациите при областния управител Ангел Стоев, политическите сили не
Коментари Харесай

Илиан Иванов оглавява 16-а РИК, ЦИК решава за 17-а РИК

След консултациите при регионалния шеф Ангел Стоев, политическите сили не се схванаха за ръководител на 17-а РИК – Пловдив - област. Председател на 16-а РИК – Пловдив – град, ще бъде Илиан Иванов.

Предложението на Иванов е на коалиция ГЕРБ-СДС и против него нямаше възражения. Мурад Ферад бе препоръчан от Движение за права и свободи за секретар на РИК-16 и кандидатурата му срещна утвърждение.

По време на консултациите бяха номинирани трима заместник-председатели, само че съгласно наредбите на ЦИК те би трябвало да бъдат двама. Има Такъв Народ предложи за зам.-председател юрист Ивайло Василев, доктор,  ДБ-обединение – Димитър Згуров, а Българска социалистическа партия за България – Цеца Бресковска. Представителите и на трите партии не отстъпиха от предложенията си, заради което решението ще бъде взето от ЦИК. 

Политическите партии и обединения не се схванаха за ръководител на 17-а РИК /Пловдив-област/. Има Такъв Народ номинира юрист Кристиан Гьошев, а ГЕРБ-СДС – адв. Дарина Тодорова. И от двете политически сили обявиха, че държат на председателското място. Поради тази причина решението ще бъде взето от ЦИК. За зам.-председател Движение за права и свободи предложи Ферад Мурад. Нямаше втора кандидатура, по тази причина ЦИК ще дефинира другия заместител. Българска социалистическа партия за България предложи адв. Ваня Костадинова за секретар. Номинацията не бе оспорена.

Двете комисии ще се състоят от 17 членове, разпределени на квотен принцип. Има Такъв Народ ще имат 5-има, ГЕРБ-СДС – 4, Българска социалистическа партия за България – 3, Демократична България – обединяване и Движение за права и свободи по двама, Изправи се! Мутри вън! – един. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР