След кмета на Кюстендил и градоначалникът на Дупница зашемети всички

...
След кмета на Кюстендил и градоначалникът на Дупница зашемети всички
Коментари Харесай

Кметове в трескава надпревара да се уредят с огромни заплати

След кмета на Кюстендил и градоначалникът на Дупница зашемети всички българи със заплатата си. Докато сътрудника му в Кюстендил изиска 7500 лв., Първан Дангов (БСП), който ще води Дупница в идващите 4 години, упорства за 9100 лв. месечно заплащане – съвсем колкото взима финансовият министър Асен Василев.

По закон всеки общински съвет самичък дефинира кметската заплата, като единственото ограничаване е тя да бъде до 90% от министерската заплата. В момента министрите се разписват на 9436 лева.

Решението би трябвало да бъде гласувано на идното съвещание на общинарите.

Дангов е за повторно кмет на града. Той е управлявал Дупница преди тъкмо преди 20 години.

В докладната бележка той е показал, че все още месечното трудово заплащане на кмета е в размер на 3 200 лв. - заплата, която не е променяна от 2020 година От думите на Дангов излиза наяве, че половината от сумата 9100 лв. ще бъде дарявана на деца в неравностнойно състояние.

" Предложението е съобразено със закона и е в оптималния размер. 50% от тази заплата ще бъдат превеждани всеки месец в обособена сметка за децата сираци. Това ми е претекстът. Освен това ще препоръчам на моите заместници да създадат същото. Това не е популизъм, това е нужда. На абитуриентските балове на децата сираци с тези пари ще бъдат купувани костюми, ще бъдат давани пари освен с комисия, която да прави оценка от какво имат нужда. За Нова година ще бъдат правени тържества, стипендии ще бъдат давани ", изясни Първан Дангов.

Трудовите хонорари на кметовете на най-големите села в общината -  Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново ще е 1620 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР