След като замина за Дубай, бившият хазартен бос многократно е

...
След като замина за Дубай, бившият хазартен бос многократно е
Коментари Харесай

Прокуратурата пита Божков плащал ли е такса спокойствие на Борисов и Горанов

След като отпътува за Дубай, някогашният хазартен необут неведнъж е разкривал, че е бил изнудван от Борисов и Горанов и е плащал 20% от облагата си в пачки от по 500 евро. Тогава избухна и абсурдът със фотосите от спалнята на водача на ГЕРБ, където в нощно шкафче се виждаха точно едри банкноти от по 500 евро, както и златни кюлчета. Пари са прибирани и от пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова. 

 

Миналата година тримата бяха задържани от полицията по специфична процедура - при условия на необходимост, когато на власт бе държавното управление на Кирил Петков и вътрешен министър бе Бойко Рашков. Задържането им бе несъмнено като нелегално от няколко инстанции. Производството тогава бе точно за изнудването на Божков, чийто
хазартен бизнес е оперирал с помощта на разпънатия над него политически чадър. Божков по този начин и не беше разпитан, макар че неведнъж е изразявал подготвеност за това. 

 

От прокуратурата изпратиха искане до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Божков, само че без отговор.

 

През март 2022 година Божков удостовери, че е дал сведения пред полицията по следствието, по което бяха задържани Борисов, Горанов и Арнаудова, като уточни, че е дал пред полицията имената и на други хора - Кирил Домусчиев, някогашния министър на правораздаването Данаил Кирилов и на някогашния вицепремиер Валери Симеонов. Божков удостовери и че Европейската прокуратура също го е разпитвала, като е задавала въпроси документално, на които той също документално е отговарял.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР