След като заложи на експериментален състав срещу Финландия, днес Роберто

...
След като заложи на експериментален състав срещу Финландия, днес Роберто
Коментари Харесай

Белгия победи Португалия и се класира за следващия кръг

След като заложи на пробен състав против Финландия, през днешния ден Роберто Мартинес предприе пет промени в стартовите си 11. В отбрана се появиха Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген, а този път халфбекове бяха Тома Мюние и Торган Азар. В средата на терена пък място откри Юри Тилеманс. Атаката още веднъж беше поверена на Ромелу Лукаку, който беше подпомаган от Кевин Де Бройне и Еден Азар.

Фернандо Сантош смени единствено двама от титулярите си след мача против Франция. Получилият травма тогава Нелсон Семедо беше сменен от Диого Далот, а Жоао Палиня беше предпочетен пред Данило Перейра. Нападателното трио беше построено от Бернардо Силва, Диого Жота и суперзвездата Кристиано Роналдо.

Първата опция в мача се откри пред Диого Жота в шестата минута, само че неговият удар беше разочароващ. В 11-ата Еден Азар опитва шут след композиция с Лукаку, само че прати топката надалеч от вратата. В 22-ата Ренато Санчес се осмели да стреля от разстояние, като и той не откри задачата. В 25-ата Роналдо стреля от фал, а Тибо Куртоа отрази неговия удар. Палиня опита добавка с глава, която не затрудни вратаря. Две минути по-късно точно халфът насочи шут, който се оказа неакуратен.

В 37-ата Мюние стреля отдалече, само че го направи неопределено. В 42-ата Торган Азар нанесе топовен шут, с който порази противниковата мрежа за 1:0. В последните секунди на първата част Палиня опитва удар, който приключи надалеч от вратата.

Второто полувреме стартира неприятно за Белгия, защото Де Бройне беше наложително сменен от Дрис Мертенс. В 58-ата минута Жота стреля, само че топката мина малко над вратата. В 61-ата резервата Жоао Феликс игра с глава, а Куртоа улови удара му. Малко по-късно друга промяна на " мореплавателите " - Бруно Фернандеш, също направи пропуск. Лукаку пък опитва мерника си за " алените дяволи " и прати топката в навън.

В 80-ата резервата Андре Силва засече центриране с глава, само че не откри задачата. Минута по-късно Рубен Диаш също стреля с глава при осъществяване на корнер, а Куртоа отрази неговия удар. Малко по-късно Рафаел Герейро нацели страничната греда с шут по земя. В 88-ата Куртоа изпревари Андре Силва за топката наоколо до вратата си. В добавеното време Фернандеш и Феликс не съумяха да донесат изравнителен гол за своя отбор и по този начин Белгия продължи напред в шампионата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР