След като всички коалиционни партньори смятат, че има шанс за

...
След като всички коалиционни партньори смятат, че има шанс за
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Доходи, здравеопазване, образование и всичко останало в социалната сфера са нашите основни приоритети


" След като всички съдружни сътрудници считат, че има късмет за сформиране на държавно управление това е допустимо стига сътрудниците да бъдат диалогични и компромисни, само че не непременно. Важното е това държавно управление да работи за ползите на България. " Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Мая Димитрова в ефира на Радио Фокус и акцентира, че след консултациите Радев ще реши на коя партия да връчи мандата, а по думите й към момента не е обсъждано кой ще бъде претендент за поста на министър-председател.

" Днес от 13:00 ч. ще бъдем на съвещания при президента и мога да кажа сигурно, че в случай че той реши мандата да бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще създадем всичко допустимо да бъде образувано държавно управление, с цел да могат хората да посрещнат идващите зимни месеци по-спокойно и да се направи нужното за приемане на законодателството обвързвано с Плана за възобновяване и резистентност. Това, което зависи от партията ни ще го създадем - да има работещ парламент, който да даде непоклатимост на страната и сигурност на фамилиите в сложните месеци, които ни предстоят ", безапелационна бе Димитрова във връзка с нуждата от сформиране на постоянен кабинет в границите на 47-я парламент.

Тя разяснява и обстоятелството, че от социалистическата партия дружно със своите съдружни сътрудници към този момент са изготвили управническа стратегия, където са заложени най-важните цели. " За нас това са надлежно приходите, опазване на здравето, обучение, както и всичко останало в обществената сфера - неща, на които постоянно сме държали ", добави националният представител от левицата.

" Готови сме на рационални взаимни отстъпки и както ръководителят на партията и вицепремиер Корнелия Нинова съобщи това, което ние считаме за вярно е премиера да бъде от политическата партия, която има най-вече народни представители ", съобщи Димитрова за вероятните взаимни отстъпки и добави, че въпреки всичко въпроса кой да бъде премиера зависи и от това на коя партия ще бъде връчен мандата за сформиране на държавно управление.

В умозаключение депутатът от левицата уточни, че Българска социалистическа партия постоянно е била подготвена за избори. " Ако не се стигне до сформиране на държавно управление ще отидем на избори. Винаги това, което сме правили е било в интерес на хората и сме го посочили с дейностите и работата на министрите, които имахме в държавното управление. Показахме го и с направените промени, и подхванатите в обществената сфера ограничения. Българската социалистическа партия е подготвена за избори, само че различен е въпроса, изследванията демонстрират нежеланието на хората за предварителни избори ", приключи Мая Димитрова

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР