След като ВМРО и ВОЛЯ се обявиха за това след

...
След като ВМРО и ВОЛЯ се обявиха за това след
Коментари Харесай

Цацаров: Промените за неизбежна отбрана да не са популистки

След като Вътрешна македонска революционна организация и ВОЛЯ се оповестиха за това след ареста на пловдивския доктор, прострелял апаш, през днешния ден министър председателят Бойко Борисов подреди на министрите на правораздаването и вътрешните работи да приготвят дружно с магистрати такива промени. Той обаче настоя те да се създадат рационално, а не прочувствено и под натиска на публичното неодобрение, тъй като може някой да простреля деца, които са влезнали да крадат череши в двора му.

"Иска ми се да имам вяра, че тези апели за промени в Наказателния кодекс са подбудени от същинска угриженост за приложението на закона, а не са плод на следващата обстановка, следващото преследване на случая, или съпредизвикани от детайли на политически популизъм ", разяснява Сотир Цацаров пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че в случай че се вършат такива промени, това би трябвало да стане след деликатно обсъждане. По думите му едно е да се мисли за рационална смяна на закона, а друго да се събират политически дивиденти от един или различен случай.
Затова основният прокурор прикани политиците да не работят на парче и да не спекулират с гнева на хората .

"Много ми беше необичайно да съчетая претенции за промени в член 12 от Наказателен кодекс (за неизбежната защита - б.р.) с предходни претенции за либерализиране на режима за носене на оръжие и с апел, който още е на уеб страницата на политическа партия, която е част от ръководещата коалиция, че свободният човек е въоръженият човек ", акцентира Цацаров, представен от Българска национална телевизия.

Няма закъснение в дейностите на прокуратурата в Пловдив, нито в представянето на информация по случая, сподели още той и поддържа подчинените си, работели по случая. Главният прокурор още веднъж изнъкна, че справедливият яд на жителите е бил употребен от някои политици напълно преднамерено.

АНКЕТА: Да се облекчи ли режимът за носене на огнестрелно оръжие?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР