След като Виктор Орбан и неговата партия „Фидес“ запазиха квалифицирано

...
След като Виктор Орбан и неговата партия „Фидес“ запазиха квалифицирано
Коментари Харесай

Орбан обяви Зеленски за враг на Унгария

След като Виктор Орбан и неговата партия „ Фидес “ резервираха квалифицирано болшинство, с което разполагат от 2010 година, на парламентарните избори в Унгария в неделя, министър председателят не пропусна да се заяде с управлението на Европейския съюз и някои от огромните страни в блока, написа брюкселският портал Euractiv.

С 98,96% от гласовете, преброени в понеделник сутринта, Фидес би трябвало да завоюва 135 от 199 места в националното заседание, което е с две повече от успеха му през 2018 година

“Спечелихме толкоз огромна победа, че може да се види от Луната, само че сигурно от Брюксел!” - съобщи Орбан пред последователите си в победната си тирада в неделя вечерта.

При висока изборна интензивност (69,54%), въпреки и под историческия връх от предходните парламентарни избори (70,22%), обединената шестпартийна съпротива, включваща социалисти, социалдемократи, зелени, либерали и консерватори, получи 35,04% от гласувания в национални листи.

Заявявайки, че успеха ще бъде запаметяваща се, „ тъй като трябваше да се борим с най-могъщи сили “, Орбан изброи левицата, бюрократите в Брюксел, империята на унгарско-американския милиардер Джордж Сорос, интернационалните всеобщи медии и „ в последна сметка даже украинския президент” като врагове на Унгария.

Войната на Русия в Украйна се трансформира във фокусна точка на акцията, като опозицията акцентира на тесните връзки на Орбан с съветския президент Владимир Путин, до момента в който ръководещата партия упрекна съперниците си, че имат желанието да вкарат Унгария във война.

„ Специални благодарности на тези, които през днешния ден са унгарци в Закарпатието. Нашето обръщение е да не се опасяваме, да се държим, родината е с вас “, поздрави Орбан унгарското етническо малцинство в Украйна, оценено на 130 хиляди души преди войната.

Унгарският министър председател благодари на европейските си сътрудници и акцентира, че успеха му изпраща обръщение към Европа, че политиката на неговата партия „ не е предишното, това е бъдещето. Това ще бъде нашето общо европейско бъдеще”.

Междувременно държавното управление не съумя да реализира нужния брой годни гласове в това, което назова референдум за „ протекция на детето “, за който се счита, че е ориентиран към ЛГБТКИ общността, извършен по едно и също време с изборите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР