След като веднъж вече питахме в тест - , сега

...
След като веднъж вече питахме в тест - , сега
Коментари Харесай

ТЕСТ: Подкрепяш ли Кирил Петков, при положение, че наруши Конституцията?

След като един път към този момент питахме в тест -, в този момент прилагаме нов въпросник за напористи и лунатични персонажи във връзка Кирил Петков. Преди да отговориш, не забравяй, че отговорите нямат никакво значение и също, да си смениш времето. 

1. Какво смяташ за работата на Кирил Петков като министър?

А) Не питай мен, питай Конституционния съд. Защото всичко е въпрос на мнение, единствено Конституцията не. Кирил Петков не е бил министър, въпросът е подвеждащ. Макар и да бях забелязал какво приказва, от момента, в който разбрах, че Конституционният съд е решил, че той е бил нелегитимен, главата ми мигновено изтри всички усещания от него. Дори понякога преглеждам фотографията на този човек и не мога да схвана за какво ми се коства, че в някакъв миг ми е попадала, наподобява ми необичайно прочут. Съдът задейства мигновен сърп, който мина остро през паметта ми, и оттова насетне нищо - мъгла и догадки. Не познавам този човек. Кой човек? Забравих за кого приказвам. 

Б) Това, че имам положителни усещания, не значи, че не разбирам добре за какъв фал става дума. Към него има голямо доверие, само че таман затова той би трябвало да е още по-внимателен към ходовете си. Иначе като нищо решението на Конституционен съд ще му бъде по-скоро от изгода, в сравнение с във щета. 

В) Това е единственият вероятен избавител на България. Не ме интересува който и закон да наруши. Нарушителите на закони могат да се махнат единствено от други извършители. 

2. Според теб за какво Кирил Петков се отхвърли от канадското си поданство? 

А) Защото е схванал, че няма нищо по-важно от Конституцията. Ако в началото е решил, че ще може да бъде министър в прорез с Конституцията, след това са почнали да го мъчат огромни терзания. Макар и да е чувствал приноса си като министър, по този начин и не е успявал да се оправи с мисълта, че по Конституция, нищо от това, което му се случва, не се случва в действителност. Бил е налегнат от подозрения за личната си легитимност, оттова и за личното си битие. И по този начин последователно е стигнал до вярното решение. Но към този момент е късно. По Конституция е късно.

Б) Предполагам, че самичък не е бил прекомерно наясно с някои положения и не е очаквал от това да изскочи проблем. Най-вероятно повода е неглижиране и най-вероятно съветниците му също са проспали обстановката. Това не го оправдава. 

В) Защото, както самичък той сподели, Той е Кирил Петков И Него Не Го Е Страх!

3. Каква съгласно теб е смяната, която се случи в страната в последната година?

А) Вижте, аз не обичам измененията. Тъкмо поради това обичам главният закон. Или така наречената Конституция. Понеже тя е стабилната земя, на която би трябвало да стъпваме. И нейното най-хубаво качество е това, че не се трансформира. Затова и би трябвало да я съблюдаваме - това е законовия дирек, който придържа целия юридически мир. Юридическият Атлас. 

Б) Промяната се дължи на серия от фактори. Микс от възходяща непоносимост към огромните провали на прехода плюс либерализиране на медийната среда през обществените мрежи, които дадоха опция за доста по-бързо и дейно включване на разнообразни политически платформи.

В) Промяната стартира с Кирил Петков. И продължава с Кирил Петков. И ще продължи с Кирил Петков. Да не преставам ли? 

4.  Коя е най-дългата дума в България език?

А) Непротивоконституциоснователствувайте!

Б) Горната, само че в никакъв случай не съм се впечатлявал изключително, звучи малко жалко.

В) Най-дългата? Промянатапродължавапродължавапродължавапродължавапродължава. 

5. Какво мислиш за Асен Василев?

A) Нищо хубаво не мога да мисля за човек, който е сподвижник на различен човек, нарушил Конституцията. 

Б) Гледам на него с спестовен оптимизъм.

В) Дясната ръка на смяната, която продължава. Нещо като Цветанов за Бойко по помощ и противоположното на Цветан и Бойко, по морал и задача. 

6. Коя е на-важното, което очакваш от българските политици?

А) Разбира се: Нова конституция и Велико национално заседание! Още откогато го оферираше Яне Янев се вълнувах доста, тъй като знам, че единствено с Нова конституция и нищо друго България би могла да дръпне напред. Ако към момента не съумява, то е поради Конституцията - в Конституцията е записано, че развиването на страната ще бъде обезпечено единствено при Нова конституция. Не ме разбирайте неправилно - аз оценявам и остарялата Конституция. Но в случай че Новата конституция вземе най-хубавото от остарялата Конституция и добави най-хубавото от нея самата: това към този момент би било най-здравата, най-укрепнала Конституция.  

б) Някакъв най-малко хигиеничен морал, най-малко междинна експертиза, някакъв сигнал, че поемат отговорност и за какво не - междинна просветеност. 

в) От българските политици чакам един-единствен политик: Кирил Петков. Останалите не ме интересуват, с изключение на Асен Василев. Но малко. 

Ако имаш най-вече отговори А)

Ти си същински Конституционалист. И непротивконституциоснователствуваш. Имаш един критерий за решение на всички проблеми и ние не можем да спорен неговата правна мощност. 

Ако имаш най-вече отговори Б)

Ти си най-разпознаваемият вид - индивидът със смесени усеща и известна доза натурализъм.  

Ако имаш най-вече отговори В)

Промяната стартира от хора като теб. И хора като теб я не престават. Продължавай в същия дух. За да можеш да продължиш. 

 

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР