След като вече си извоювах правото да имам и агитка,

...
След като вече си извоювах правото да имам и агитка,
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Оценката ми за управлението на ковид-кризата по времето на Борисов е безобразно слаба

" След като към този момент си извоювах правото да имам и агитка, значи съм рисков човек, няколко индивида от младежкото ГЕРБ ме посрещнаха на входа на малкия екран ".Това съобщи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров пред БТВ в предаването " Лице в лице ".

Припомняме, че през днешния ден пенсионираният от него проф. Тодор Кантарджиев разгласи, че доктор Стойчо Кацаров е рисков човек, налегнат от реваншизъм.

" За мен тематиката " проф. Кантарджиев " е завършена. Няма път обратно. Смятам, че хората като навършат пенсионна възраст, би трябвало да се пенсионират, в това няма драма. Става дума за пенсиониране от работа в администрацията, няма персонален претекст. Не мога да схвана по какъв начин може да има митинги против едно пенсиониране ". Така изясни дейностите си по пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев здравният министър..

Оценката ми за ръководството на ковид-кризата по времето на Бойко Борисов е безобразно слаба, акцентира доктор Кацаров.

„ Анализът, който изготвяме, ще бъде потребен и за идващия министър. Надявам се грешките, които бяха позволени, да не се повтарят “, разяснява още Стойчо Кацаров.

По отношение на болница „ Лозенец “, министър Кацаров съобщи, че тя има статут, както на всяка друга болница в страната. „ Сигналите за нередности, се потвърдиха. Освен това данните за нередности при трансплантации към този момент са предадени на Прокуратурата. Още по-тежко е ситуацията в Александровска болница. Друго нещо, което ме тормози са насъбраните 70 млн. лв. задължения, които ние и децата ни ще би трябвало да плащаме. Притеснително е и основаването на фондация, парите от която са давани на частни лица “, разяснява Стойчо Кацаров.

„ Проблемът не е, че няма кой да прави трансплантации, а че няма донори. Това е рана в здравната ни система. Аз ще стартира измененията, само че няма да имам време да ги довърша. Няма да се откажа и ще отида до дъно “, закани се министър Кацаров.

По отношение на имунизацията, служебният здравен министър съобщи: „ Ние сме последни по имунизации не в последните две седмици, а откогато се вършат имунизации. Дадох приоритет на възрастните хора, тъй като те умират най-вече, отворихме още имунизационни центрове, ваксини също има. Васксините са безвредни, само че не мога да накарам никой да го направи принудително “, съобщи здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР