След като вчера стана известно, че заради невиждано напрежение в

...
След като вчера стана известно, че заради невиждано напрежение в
Коментари Харесай

Агенцията по вписвания призна за новите правила за служителите си

След като през вчерашния ден стана известно, че поради невиждано напрежение в Агенция по вписванията (АВ) ще бъдат уволнени 10 адвокати, през днешния ден от Агенцията разпространиха информация, в която удостоверяват информацията, че има въведени нови правила, които дефинират като " по-строг надзор " измежду чиновниците.
Вчера стана ясно, че над 10 адвокати ще бъдат уволнени от ведомството. Заповедите за отстраняването им към този момент са подготвени. Това научи Фрог нюз от източници в правосъдното министерство. Според тях това са чиновници, които главно са свързани с регистрацията на компании, част от тях даже са подали сигнали за рапресията до Цецка Цачева. В тях се сигнализира за това, че служителите се принуждават да подценяват законите по време на работа, обслужвайки ползи на съответен бизнес кръг.

В публикувано до медиите известие от Агенцията означават още, че през 2015 година, Инспекторатът на Министерски съвет излиза с наставление за „ усилване на контрола от страна на шеф на дирекция Длъжностни лица по регистрация, което да докара до спад от анулираните, като незаконосъобразни отводи от страна на съда. Защо чак в този момент се обръща внимание на това наставление не излиза наяве.

От основаването на регистъра има голям брой сигнали и заведени каузи против Агенцията за спорна процедура при изговаряне на длъжностните лица по регистрация при идентични проблеми, пишат още от АВ.

Срешение на Министерски съвет от 2018 година е признат Устройствен устав на Агенцията. Текстовете му вменяват нови отговорности на Агенцията – реализиране на административно-наказателна и активност по разбор и методология, ориентирани към следене на прецизното осъществяване на отговорностите на чиновниците на Агенцията.

На 15 февруари 2019 изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията издава заповед, с която утвърждава директива за реализиране активността на длъжностните лица по регистрация в Агенцията. Заповедта е сведена до знанието на Министъра на правораздаването на пет дни по-късно, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Заповедта урежда реализиране активността на длъжностните лица по регистрация и по своята същина е обобщение на законови и подзаконови актове, регламентиращи активността на чиновниците в Агенцията, а точно - Кодекса на труда, ЗТРРЮЛНЦ, Устройствения устав на Агенцията и други Правилата в заповедта подчертават на отговорностите на длъжностните лица по регистрация да ползват прецизно закона, като не надвишават пълномощията си по закон, посредством използване на разширителното пояснение.

В Агенцията са получени многочислени рекомендации и претенции на жители, представители на гилдията на съдиите, работодателски организации, водещи адвокатски адвокатски фирми, камара на частни правосъдни изпълнителни, нотариална камара и други за въвеждане на единни правила при изговаряне на длъжностните лица в Агенция по вписванията, допълват още от АВ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР