След като вчера беше потвърдено огнище на чума по свинете

...
След като вчера беше потвърдено огнище на чума по свинете
Коментари Харесай

Умъртвяват свинете във Видин около новото огнище на африканска чума

След като през вчерашния ден беше доказано огнище на чума по свинете в квартал „ Нов път” във Видин, към този момент е построена 3-километровата зона с контролно-пропускателни пунктове (КПП).
Във Видин е доказано съществуването на чума по свинете Влизащите и излизащи моторни транспортни средства се ревизират
Всички животни, отглеждани в по този начин наречения заден двор в тази зона, ще бъдат евтаназирани по човечен метод. В дворовете и към тях, където са отглеждани животните, ще се извърши стерилизация. Освен контролно-пропусквателен пункт е почнало и построяването на дезинфекционни пунктове.
Директорът на БАБХ: Ако има едно болно прасе във плантация, всички се унищожават Най-вероятно за Видинско също ще се удостовери съществуване на болестта
В тази зона попада и индустриална свинеферма с 3900 свине, само че до момента взетите от там проби са негативни.

Земеделският министър Десислава Танева разгласи през вчерашния ден и нови ограничения в битката против разпространяването на чумата по прасетата.
Военната полиция се включва в битката против чумата по прасетата Пробата за африканска чума във Видинско е позитивна, разгласи земеделският министър Десислава Танева
Всички 67 кланици за прасета ще работят единствено при непрекъснато наличие на ветеринар и Военната полиция за недопускане кръвопролитие на домашни прасета без съответното равнище на биосигурност.

Освен това в 20-километровата зона към свинекомплексите, в които към момента не е открита африканска чума, ще бъдат изчистени от домашни свине в задния двор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР