След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви

...
След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви
Коментари Харесай

Канал 3 вече е на NOVA заедно с още 2 музикални телевизии - slava.bg

След като при започване на септември Нова Броудкастинг Груп съобщи желанията си да придобие медийните активи на Бест Съксес Инвестмънт ЕООД, с утвърждението на Комисията по защита на конкуренцията, договорката към този момент е финализирана. Най-голямата медийна група на българския пазар към този момент е притежател на още 3 малките екрани и 4 радиостанции. Към впечатляващото си портфолио компанията добави Канал 3, The Voice TV, Magic TV и радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM, като навлезе за първи път на радио пазара и пазара на профилираните новинарски телевизионни канали.

„ Забележителните резултати на цялата ни медийна група освен ни стимулират, само че и ни ангажират да отговаряме на възходящите упования на аудиторията. В жанровото разнообразие, което предлагаме, ни липсваха напълно новинарски и музикален ефирен канал.

Придобиването на водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV изцяло дава отговор на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара посредством присъединение на обичани на аудиторията музикални радиостанции, измежду които The Voice и Веселина, към необятния набор от платформи на групата, е поредна значима стъпка към увеличение на нашата публика “, разяснява Ива Стоянова – изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп.

Според данните на Гарб Аудиенс Межърмент България Канал 3 е най-гледаният новинарски ефирен канал в последните 3 години, а The Voice е неоспорим водач измежду музикалните ТВ канали с над три пъти повече фенове от директния съперник в категорията. Над 40% от аудиторията, избрала музикалното ТВ наличие през 2020 година, се стопира на The Voice TV и Magic TV. През 2020 година Веселина оглавява класацията, а Витоша, The Voice и Magic FM се подреждат в топ 20 на най-слушаните станции от градското население.

Със завършването на процеса по регистриране на новата благосъстоятелност в Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, Нова Броудкастинг Груп ще сплоти одобрени електронни медии отпред с програмата NOVA, която е водач в българския ефирен ефир. Запазването и развиването на новопридобитите канали в актуалните им профили ще подсигурява устойчивостта на медийна среда и ще усили опциите за предложение на все по-разнообразно и качествено наличие за феновете и на рекламодателите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР