След като циклонът Даниел направи каквото успя, изля милиарди тонове

...
След като циклонът Даниел направи каквото успя, изля милиарди тонове
Коментари Харесай

Предстои ни седмица хубаво време

След като циклонът " Даниел " направи каквото съумя, изля милиарди тонове вода в България и Гърция, донесе опустошения и човешки жертиви, най-сетне се отдръпна на юг в региона на Либия, където последователно ще изчезне в идващите 48 часа.

От север над Балканите се уголемява зона на високо атмосферно налягане, чийто център ще се разполага в идващите дни над Европейска Русия и това е рецепта за хубаво време над страната.

В събота и неделя топло, най-вече слънчево, изсъхнало време, уместно за мореи планина, не се чакат превалявания. Развитие на купеста облачност в следобедните часове.

И при започване на идната седмица времето остава устойчиво, без основна смяна, най-вече слънчево и топло. Максималните температури към вторник- сряда ще са от 28 до 33 градуса. Като цяло оптималните температури ще са:по високите западни полета сред 25 и 28 градуса, в низините на страната от 28 до 32 - 33 градуса.

Според синоптичните модели вероятно дестабилизиране на атмосферата, повече облаци и опция за валежи се обрисува интервалът след 14 сепетмври. Около първия образователен ден, а и по-късно вероятността за превалявания ще се усили.

Като цяло, септември ще бъде най-вече топъл, с малко по-високи от нормалните за този интервал на годината температури. Това покзава средносрочната спрвка за развиването на атмосферната циркулация над Европа до края на месеца. Винаги обаче би трябвало да имаме едно на разум, нещата се трансформират.

В Западна Европа продължава топлото, даже горещо време, транспорт на топли въздушни маси от региона на Африка. В Южна Англия бе измерена и рекордно висока температура за 8 септември - 32,7 градуса.

В Атлантика се вихри вихър от 5 категория, най-мощната стихия от началото на сезона на ураганите в Атлантическия океан. Това е ураганът Лий, с ветрове покрай окото на бурята от над 260 км/час. Добрата вест е, че този вихър е надалеч от обитаеми крайбрежия и съгласно прогнозите ще си остане над откритите простори на океана и няма да засегне Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Това е първата толкоз мощна стихия в този сезон на ураганите, който стартира на 1 юни и ще продължи до 30 ноември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР