След като трима българи бяха задържани вчера от правоохранителните органи

...
След като трима българи бяха задържани вчера от правоохранителните органи
Коментари Харесай

След обвинението за шпионаж: Ще излязат ли още данни за заподозрените българи?

След като трима българи бяха арестувани през вчерашния ден от правоохранителните органи на Англия по обвиняване за шпионаж в интерес на Русия, се чака да бъдат изнесени повече данни от английското разузнаване за това каква активност са правили сънародниците ни на Острова. 

Вчера от Министерството на външните работи на България оповестиха, че управляващите във Англия не са се обръщали към дипломатическата ни задача в Лондон. 

От събитията през вчерашния ден стана ясно и че тримата обвинени за шпионаж се проверяват и у нас по сигнал на журналиста Христо Грозев. Причината за подаването му е, че Грозев твърди, че е бил следен от обвинените посредством медиатори. От Прокуратурата споделиха, че са осведомени с лицата и работят взаимно с ДАНС. 

Припомняме, че арестуваните са  45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова. Те са работили и живели във Англия от години.

Полицейското ръководство в Лондон обявиха нощес, че обвинените са били освободени под гаранция, само че ще би трябвало да се явят още веднъж през септември тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР