След като толкова години не сме го направили, сега също

...
След като толкова години не сме го направили, сега също
Коментари Харесай

Николай Василев: Ние нямаме нужда от милостиня, можем да се оправим сами

 След като толкоз години не сме го създали, в този момент също е добър миг - по този начин някогашният министър на стопанската система Николай Василев разяснява готовността на кабинета да подаде заявление за влизане в чакалнята на еврозоната.

Много се веселя, че може би за 20-ти път министър председател или държавно управление споделя, че ще подаваме заявление за участие в ERM зоната, добави Василев в ефира на Българска национална телевизия. Очевидно е, че България има доста по-голяма възможност да се нуждае от поддръжка, за мен позитивите са изрично доста повече, счита Василев.

" България е една от дребното европейски страни, която на този стадий няма никаква потребност от взимане на заеми, има невисок дълг и може сама да си вземе колкото заеми желае. Ние нямаме потребност от лепта, можем да се оправим сами. Въпросът е, че би трябвало да бъдем част от тази общественост, където има повече взаимност и механизми за поддръжка ", сподели той.

Икономиката за доста дълго време може да пострада от това, което се случва сега. Не е несъмнено, че то ще бъде инфлация, при доста артикули можем да приказваме за дефлация. Според мен не би трябвало да се тормозим от цени въобще, безапелационен е икономистът. Василев добави, че поддържа мярката 60/40 на страната за поддръжка на бизнеса и това е добра съразмерност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР