След като съмнителните кметски пълномощия на Ценко Чоков окончателно бяха

...
След като съмнителните кметски пълномощия на Ценко Чоков окончателно бяха
Коментари Харесай

В размирното Галиче пак ври и кипи! Жената на Чоков тури юздите на селото, а големият им син Спас се готви за историческо постижение

След като съмнителните кметски компетенции на Ценко Чоков дефинитивно бяха прекъснати, в размирното врачанско село Галиче още веднъж замириса на избори. Докато съперниците на управлявалия десетилетия Чоков още се ориентират в ситуацията, кланът на неговите върли родственици и последователи, пламенно управителен от дамата на разжалвания кмет Цветелина Нелова, към този момент се стяга да тури юздите на Галиче на правилото „ без Чоков – по Чоковски”, разяснява тази заран " Конкурент ".

От там към този момент разискват трима за негов правоприемник. Първият и най-вероятен претендент за поста на скандалния Ценко Чоков е огромният му наследник Спас. Чист като момина сълза по досие и апетитен за най-интелигентен във семейството, 22-годишният Спас може да се окаже и най-младият кмет в историята на България, в случай че успее да се пребори за стремежи пост.

Вторият евентуален претендент за поста е счетоводителката Вeра Кременска, която бе задържана в началото в интервенцията на ГДБОП против бандата на Ценко Чоков. Именно тя поведе митинг против задържането на подсъдимия кмет, като го изкара освен въздесъщ, само че и извънредно доброжелателен поради помощта, която оказал на детската градина в селото. Според Кременска, Ценко Чоков плащал таксите на 50-те деца, които посещават детската градина. Ремонтирал кухнята за своя сметка. Той даже персонално косял тревата в двора на детското заведение.

Третият претендент за поста на Ценко е персоналният му водач Страхил Христов. Именно безпределно амбициозният мъж от кръга на досегашния кмет докара с черна лимузина от София в селото Чоков и сина му Мартин, откакто профилираният съд се обърка и ги пусна на независимост за малко.

Сред локалните, които не желаят повече Чоков или хората му да ги ръководят, още веднъж се върти името на някогашния чиновник в белослатинския клон на Национална агенция за приходите Веселин Тушинов. На последните локални избори преди две години съдържателят на заведение в центъра на Галиче единствен се осмели да се изправи като претендент за кметския стол на „ вечния” властник на Галиче Чоков. Тушинов загуби изборите тъкмо с 200 гласа, колкото гласоподаваха в ромската махала на селото – до един за бат’Ценко. Тушинов обаче е претендент на Българска социалистическа партия и това не се харесва на всички в Галиче.

Докато Галиче към този момент тръпне да разбере кое ще е новото шефство в кметството, Ценко се пробва непрестанно да излезе на независимост. На последното съвещание на спецсъда той още веднъж се гърчеше и куцаше в правосъдната зала, оплаквайки се от тежка язва. Допълнителна експертиза потвърждава, че затворническият живот е освен назидателен, само че и лековит за Чоков.

Той е на специфична, здравословна диета в болничното заведение към пандиза. Тя била изцяло съвместима с потребностите на поболелия се кмет и даже към този момент давала резултати. Оказва се, че интервенцията, за която юристите му настояват, че е незабавна, можела да се отсрочи във времето.

" Докато лежи в болничното заведение към пандиза, Ценко Чоков се лекува по наставление ", безапелационни бяха съдиите от спецсъда.

Така следващият опит за смяна на мярката на Ценко Чоков се оказа несполучлив. В края на октомври са последните дни от процеса против него, дребния му наследник Мартин и останалите едри мъжаги, посочени за част от бандата му за рекет, побои и палежи. Над 30 очевидци потвърдиха в зала показанията си и разкриха шокиращи детайлности към издевателството и изнасилванията, на които са били подлагани поради дребни суми пари.

Срещу него е почнало следствие и за корист със служебно състояние, описват още в Галиче. След като Чоков бил отхвърлен, почнала цялостна инспекция на активността на повереното му кметство и документите, които е разписвал през последните месеци.

Както стана ясно, Чоков е бил над 8 месеца кмет в конспиративност, защото си пуснал неплатен отпуск. По закон той нямал право да излиза в подобен и това стана мотив да бъде отхвърлен публично от поста си.

Очаква се Ценко Чоков да чуе присъдата си през ноември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР