След като прокуратура в България отказа да повдигне обвинения срещу

...
След като прокуратура в България отказа да повдигне обвинения срещу
Коментари Харесай

US журналист Сет Хетена: Жалбата срещу мен в България бе защото заплаших „златната гъска“ на Иванджийски

След като прокуратура в България отхвърли да повдигне обвинявания против мен, тъй като не откри доказателства, че съм направил закононарушение, разбрах, че повода за жалбата не са съветски или български разследващи интервенции, а нещо доста по-различно - бях заплашил златната гъска на Иванджийски. Милиони долари стоят зад тайния уеб страницата „ Zero Hedge “, регистриран в България.
Това споделя американският публицист Сет Хетена във връзка разразилата се сага с прокурорската инспекция против него в България, провокирана от тъжба на притежателя на уеб страницата „ Строго секретно “ Красимир Иванджийски. В изявление за ФрогНюз Сетена описа за обявата си, която е предизвикала обвиняванията против него. Припомняме, че следствие на американския публицист на собствеността на известния в Съединени американски щати уебсайт „ Zero Hedge “ списван от Дан Иванджийски го води до обществените регистри в страна ни, от където научава, че притежател на домейна е неговия татко Красимир.

„ Анонимността е щит от тиранията на болшинството “, се споделя в манифеста „ Zero Hedge “, само че диалог с един от някогашните чиновници на уеб страницата ме накара да схвана, че анонимността и мътните връзки на „ Zero Hedge “ с България може да крият нещо друго, написа Сетена, откакто в детайли споделя за случилото се с него и премеждията му свързани с прокуратурата у нас.

Ето какво още научаваме от американския публицист, за това което той назовава „ златната гъска на Иванджийски “:

Сетена вижда, че няколко месеца след стартирането на „ Zero Hedge “, Даниел Иванджийски безшумно записва домейна „ zerohedge.com” в чужбина - първо в Лихтенщайн и Швейцария, две страни, известни с пазенето на финансовата загадка, а по-късно в България през 2011 година. Информацията научава от обществени данни от domaintools.com. Когато пита някогашен чиновник защо става въпрос, получава отговор, че „ Дан не искаше Съединени американски щати да вижда каквото и да прави. Преди пет години това нещо генерираше доходи от милиони долари. Ако погледнете данъчните заявления на Дан, бих се обзаложил, че няма регистрирани даже милион $ доходи. “

„ Мислех, че това значи, че по-младият Иванджийски се изнервя от разследващата организация ФБР или Съединени американски щати, които наблюдават дейностите му, само че се обърках. Иванджийски не искаше държавното управление да знае какъв брой хора посещават неговия уебсайт, тъй като това ще им даде информация какъв брой пари той прави. […]

Бащата на Дан Иванджийски, Красимир, стартира играта, когато ме упрекна, че работя като сътрудник на неназовано лице, с цел да оказвам напън върху съда в Ню Джърси. В листата си с претенции на последната страница той споделя, че би трябвало да предам имената на хората, с които вярваше, че съм в скрит план. Предполагаемият предмет на тази интрига е делото за бракоразвод в окръг Берген, Ню Джърси, за което не бях научил по-рано, заведено от просител, с който в никакъв случай не съм срещал и не съм приказвал, което се оказа неговата снаха.

Съпругата на Дан Иванджийски подава молба за бракоразвод през 2018 година, базирайки се на непримирими разлики, които произтичат частично от робската лоялност на брачна половинка му към неговия уеб страница. Двойката се бори за попечителството над едното си дете, издръжката и издръжката на детето. Съдебните документи, оповестени в „ Новата република “ по искане на медия, сочат, че „ Zero Hedge “ е платил сметките за първокласния метод на живот на двойката, който включва имение от 2,3 милиона $. В жалбата си брачната половинка на Иванджийски, Блеър Крес, декларира, че има незадоволителни средства за прехрана за себе си и детето и даже няма средства, с цел да заплати на юриста си за бракоразвод. (Съпругът й оспорва това изказване.) Адвокатите на двете страни отхвърлиха да разясняват случая и не върнаха отговор, когато бяха търсени за коментар.

„ Zero Hedge “ не се загатва в правосъдните документи, които видях, само че уебсайтът и парите, които генерира, са казусът в тази ситуация. В имейла, с който ме уведомява за тъжба до прокуратурата в България против мен, бащата на Иванджийски ме упрекна в нелегално кражба на документи от делото за бракоразвод на сина му – в това число за регистрацията на сдружението притежател на „ Zero Hedge “ в България, които, съгласно него, са предпазени според Закона за отбрана на персоналните данни в България и законите на Европейски Съюз. Това беше погрешно, само че една от заплахите да пишете за бизнеса на уеб страници за интрига е, че от време на време се оказвате в основна роля в конспирацията на различен човек.

Причината е, че парите, а не идеологията са това, което движи Иванджийски и други сполучливи бизнесмени в разрастващия се таен бизнес. „ Тях ги интересува какво генерира визити на страниците им. Кликвания. Пари ", сподели Колин Локи, някогашен чиновник на уеб страницата, пред Bloomberg. Личните убеждения на Иванджийски нямат нищо общо със наличието на уеб страницата. „ Той може да повярва с 2 % от тялото си, че всичко ще се срине “, ми споделя различен някогашен чиновник, „ само че останалите 98 % знаят, че това прави пари “.

„ Zero Hedge “ твърди, че е печелившо издание от първия ден, само че какъв брой пари прави уеб сайтът е строго защитавана загадка. Дан Иванджийски направи необикновената стъпка, като изисква от брачната половинка си да подпише съглашение за неразкриване на информация по време на развода, с цел да предотврати разкриването на бизнес тайните. „ Ето какъв е той - той е доста загадъчен ”, споделя индивидът, който го познава добре и добавя, че с цел да напускането Дан Уолстрийт, с цел да стартира „ Zero Hedge “ евентуално е тъй като това е още по-доходоносен ход в кариерата. В удостоверение на това какъв брой преференциален може да бъде уеб сайтът, Даниел Иванджийски и брачната половинка му са изплатили ипотека за 1,7 милиона $ за дома си в Ню Джърси за по-малко от две години.

Може да е правилно, както твърди „ Zero Hedge “, че в никакъв случай не е имало контакти с никой от Русия, Съединени американски щати или с друго държавно управление. В същото време може също да е правилно, че уеб сайтът с всички свои планове и цели е съветска интервенция по дезинформация. В причудливия свят на конспирации и дезинформация и двете неща могат да бъдат правилни по едно и също време. Изкривени наподобяват тласъци на уеб страниците като „ Zero Hedge “, които разгласяват про-кремълско наличие, само че без никаква помощ от Владимир Путин. Ако конспирациите и проруската агитация задържат публиката да кликва върху рекламите, които изпълват „ Zero Hedge “, тогава това се получава. Това е бъдещето, към което се движим: Свят, в който „ новините “ стават каквито и да са материали, които притеглят вниманието на читателите, без значение какво написа, и се доставят от машина, която не прави разлика сред правилно и погрешно или сред обстоятелства и агитация, стига да усили оптимално приходите. Това е студената логичност на пазарите. “, приключва публикацията си Сет Хетена в оповестена в NewRepublic.com
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР