След като през март фирма ЕМ Комфорт от Хасково оспори

...
След като през март фирма ЕМ Комфорт от Хасково оспори
Коментари Харесай

Прокуратурата и губернаторът оспориха цените за паркоместата

След като през март компания " ЕМ Комфорт " от Хасково оспори избраните цени за паркоместата от зона първа до зона пета в града, през т.м. същото направиха регионалният шеф Станислав Дечев и Окръжна прокуратура. Това оповестиха от Хасковския административен съд. Според губернатора признатите промени на наредбата, с който се дефинират нови цени на квадратен метър паркомясто, са осъществени при нарушаване на административнопроизводствените правила и на материалния закон.
В решението на общинския съвет за смяната на цените не били посочени аргументите, които постановат приемането, по този начин също и финансова и икономическа обосновки, не бил изработен и разбор и оценка за влияние, според условията на Закона за нормативните актове. В решението не били посочени и предстоящите финансови резултати от направената смяна. Друга специфичност била избраната повърхност от 12.5 кв.м. за едно паркомясто, което не е съобразено с наредба от Наредба №7/2003 на Министерство на регионалното развитие, според която нужната повърхност за площадки за намерено гариране и паркиране на транспортни средства за леки коли била от 22 до 25 кв.м. на автомобил.
Окръжната прокуратура е изложила съвсем същите аргументи за атакуването на решението, с което са признати новите цени, като е подчертала, че липсват претекстове за приемането му. Освен това държавното обвиняване смята, че от докладната бележка за смяна на цените не излиза наяве по какъв начин се стига до смяна на базисните наемни цени за втора, четвърта и пета зони на паркометата в Хасково.
Предстои насрочването на съвещание по формираните каузи./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР