След като по-рано тази година Владимир Путин направи възможно разширяването

...
След като по-рано тази година Владимир Путин направи възможно разширяването
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Путин бутна Украйна към НАТО

След като по-рано тази година Владимир Путин направи допустимо разширението на НАТО с включване на Финландия и Швеция, в този момент е напът да направи и до неотдавна немислимото.

Малко откакто съветският президент разгласи анексирането на четири украински области, Володимир Зеленски отговори със поръчка за съкратена процедура за приемане в НАТО.

Това, несъмнено, няма да е лесна процедура, защото се изисква единодушието на всички страни членки на Алианса. Това бе доказано в изказване на шефа на военния съюз Йенс Столтенберг -

Едно е несъмнено - ходът на Зеленски може да се окаже разменна монета при възможни договаряния. Не е изненада, че Путин за първи път намерено заприказва за такива през днешния ден.

А незабавно последваха европейска и американска реакции. Съединени американски щати наложениха нов кръг наказания против над 1000 души и юридически лица, свързани с Русия. По-рано Джо Байдън съобщи, че няма да признае анексираните региони.

Европейски Съюз съобщи, че изрично отхвърля и осъжда анексията на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области.

Още нещо значимо от Брюксел - Съветът на Европейски Съюз се споразумя за непринудено понижаване с 10 на 100 на бруто потреблението на ток в страните членки и наложителна цел за понижаване с 5 на 100 на потреблението в пиковите часове.

Днес бе последният ден на предизборната акция. Социологическите организации не споделиха нищо ново - преднина за ГЕРБ пред Политическа партия от към 9 на 100 (усреднено). Шест партии влизат в идващия парламент съвсем несъмнено. Още две са към чертата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР