След като по-рано през деня обяви протестиращите зърнопроизводители за терористи,

...
След като по-рано през деня обяви протестиращите зърнопроизводители за терористи,
Коментари Харесай

След като нарече зърнарите терористи, Денков смекчи тона, кани ги отново на среща

След като по-рано денем разгласи протестиращите зърнопроизводители за терористи, министър председателят Николай Денков смекчи тона.

" Аз с терористи не договарям. Използват подправени причини, слагат претенции неотложно да се случи това: " Ако не го извършите, ние ще блокираме страната ", цитира заканите им министър председателят.

По-късно Денков въпреки всичко мина на по-примирителен звук.

" Ще поканя зърнопроизводителите за последваща среща, уповавам се да се отзоват. Не виждам учредения за отвод " съобщи пред публицисти Николай Денков, откакто връчи грамоти на възпитаници олимпийци, завоювали медали за страната на разнообразни интернационалните надпревари.

„ Проблемите не се вземат решение със закани и стачки, а когато се седне на масата и се разискват съответни цифри, кой какво е получил, какво е изгубил и какво чака “, уточни министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Денков уточни, че не е осведомен с казаното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през днешния ден съобщи в Албена, че „ министър председателят и зърнопроизводителите би трябвало да спрат с тежките квалификации и закани “.

„ Няма какво да го разясня. Това, което още веднъж ще повторя, е, че земеделският бранш получава извънредно съществени дотации и помощи. Те бяха увеличени предходната година и тази година с 426 млн. лева в допълнение по отношение на войната в Украйна. Тук въобще не можем да приказваме за това, че няма поддръжка за бранша от страна на страната. Важно е да забележим средствата, които са налични, по какъв начин да се употребяват най-ефективно и къде има характерни проблеми. Като цяло секторът не е проблематичен, това е един от най-успешните браншове в България “, сподели министър ръководителят.

„ За момента не виждам причина да виждам оставка на министъра на земеделието, той е под извънредно сериозен напън от всички страни. Когато влезем в полемика, той е извънреден специалист, човек от практиката. Разговорите са доста потребни. Това, което виждам, е насъбран набор от изключителни проблеми, които той би трябвало да взема решение в къси периоди. Това, което загатна той, е, че постоянно не получава нужното подпомагане от администрацията, само че това към този момент е негов проблем “, добави още Денков.

За понеделник зърнопроизводители оповестиха митинги с блокади на редица основни места в страната. Те показват недоволството си против решението на Народното събрание да отпадне възбраната на зърно от Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР