След като първите два опита на Василев бяха блокирани от

...
След като първите два опита на Василев бяха блокирани от
Коментари Харесай

Трети път за късмет? Министър Василев с пореден опит да промени състава на Тотото

След като първите два опита на Василев бяха блокирани от тъжби, първо на членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, по-късно и на изпълнителния шеф Любомир Петров, този път спортният министър желае промени в състава, които засягат само подалите молба за овакантяване още през лятото Людмила Петкова и Валентин Точев, съобщи БГНЕС.

На тяхно място от ММС са декларирали в Търговския указател назначението на Александър Тодоров и Георгий Султанов. В заповедта на Василев е маркирано, че той задължава Любомир Петров " неотложно " да впише декларираните промени. Ако този път няма пречки, това значи, че най-малко за прочут интервал в УС на тотото ще има болшинство на остарялото управление - Петров, Гинчев и Йовов против Тодоров и Султанов. Ако няма обжалване, би трябвало Тодоров и Султанов да бъдат вписани в управата на тотото след приключването на тридневен период.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата.

В края на предходната седмица и вторият опит на спортния министър Радостин Василев за промяна на управлението на БСТ бе отчасти блокиран от Софийски градски съд след тъжба на сегашния изпълнителен шеф Любомир Петров. Това докара до остра реакция от страна на Василев, който съобщи, че " за всеки ден наличие в тотализатора и за всяко деяние на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена правосъдна отговорност, в това число и наказателна ", сподели министърът.

" Изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров погази " мъжката " си дума и обратно на казаното пред медиите на 17.01.2022 година, че няма да апелира освобождението на остарялото управление на БСТ и вписването на новото, през днешния ден е подал тъжба до Софийския градски съд с искане за прекъсване на регистърното произвеждане ", съобщи в позицията си Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР