След като отстрани Пари Сен Жермен, Ница се справи и

...
След като отстрани Пари Сен Жермен, Ница се справи и
Коментари Харесай

Клуб от четвърта дивизия на полуфинал за купата на Франция

След като в профил Пари Сен Жермен, Ница се оправи и с Марсилия за Купата на Франция и отива на полуфинал в шампионата, където ще срещне шлагера на сезона Версай. „ Орлетата “ разгромиха марсилци с 4:1, като в воин се трансформира синът на Патрик Клуйверт – Джъстин, който вкара два гола и добави асистенция.

Марсилия стартира срещата прелестно, повеждайки още в 3-ата минута, когато Мелвин Бард си означи безразсъден автогол. В началото останаха подозрения за нарушаване в офанзива, само че ВАР преразгледа и призна попадението.

Домакините незабавно натиснаха, като Амин Гуири съумя да вкара във вратата на Марсилия в 10-ата минута след необикновен самостоятелен рейд. Първоначално попадението бе анулирано поради засада, само че се оказа, че такава няма и равенството бе възобновено – 1:1.

В идващите минути двата отбора си размениха по един пропуск посредством Ченгиз Юндер и Джъстин Клуйверт. Секунди преди да изтече първият половин час игра, Анди Делор даде елегантно центриране на Джъстин Клуйверт, който с глава заби топката във вратата на беззащитния Пау Лопес.

Марсилия опита да се върне още при започване на втората част, като в 48-ата минута даже доближи до изравнително попадение, дело на Седрик Бакамбу, само че след интервенция на ВАР стана ясно, че е имало засада. Минута по-късно Джъстин Клуйверт матира Лопес за 3:1 с изтънчено осъществяване в горния десен ъгъл.

В 61-ата минута Клуйверт върна жеста на Анди Делор от първото полувреме, като качи топката на главата му, а нападателят не сбърка и се разписа за 4:1. До края на срещата Марсилия към този момент нямаше мотивация и не съумя да върне нито един гол.

В различен мач от същата фаза на шампионата се срещнаха четвъртодивизионните Бержерак и Версай, като гостите съумяха да продължат приказката си, класирайки се измежду най-хубавите 4 в шампионата. Те поведоха в 14-ата минута с гол на Инса Диарасуба. Те останаха с човек по-малко в 79-ата минута, когато Ибайи получи втори жълт картон. Бержерак се възползва и изравни 10 минути по-късно, с което вкара срещата в дузпи. Там футболистите на Версай се оказаха по-хладнокръвни и завоюваха с 5:4.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР