След като оркестър Калуш“ грабна победата на музикалния песенен конкурс,

...
След като оркестър Калуш“ грабна победата на музикалния песенен конкурс,
Коментари Харесай

Украйна вече се подготвя за Евровизия 2023

След като оркестър „ Калуш “ сграбчи успеха на музикалния песенен конкурс, Украйна към този момент стартира подготовката за провеждането на надпреварата през 2023 година Това стана ясно от обява на зам.-ръководителя на президентския кабинет Кирило Тимошенко в Telegram.

„ Показваме на света нашата неприкритост, гостолюбие и дарба да осъществяваме огромни планове “, написа той.

Тимошенко означи, че главният проблем пред делегацията сега е сигурността и уточни, че се преглеждат разнообразни места за провеждането на състезанието, които към момента няма да бъдат оповестени. Процесът се прави взаимно Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи на Украйна.

Заместник-ръководителят на президентския кабинет означи, че в този момент Украйна не пази единствено своята земя, само че и „ целия цивилизован либерален свят “. Той благодари на европейските сътрудници за тяхната поддръжка и на въоръжените сили „ за опцията да възнамеряват бъдещето “.

Представители на други страни, измежду които Англия, Швеция и Испания показаха подготвеност да поемат организацията на музикалното съревнование следващата година, в случай че Украйна не успее поради войната, която се води на територията ѝ.

По-рано министърът на културата Александър Ткаченко увери, че идващото издание на „ Евровизия “ сигурно ще се организира в Украйна.

„ Провеждането на идната Евровизия няма да е проблем за нас, даже и в такива моменти “, сподели той.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели предишния месец, че Киев е подготвен да бъде хазаин на състезанието. Миналата седмица украинското държавно управление образува Организационен комитет за подготовката и провеждането на музикалното съревнование през 2023 година Комитетът се управлява от премиера на Украйна и ръководителя на президентския кабинет.

Украйна към този момент има опит като хазаин на „ Евровизия “, като е провела състезанието през 2005 и 2017 година И в двата случая той се организира в столицата Киев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР