След като ние посрещнахме новата година, сега е ред на

...
След като ние посрещнахме новата година, сега е ред на
Коментари Харесай

Изтокът празнува годината на Водния тигър

След като ние посрещнахме новата година, в този момент е ред на над 1,4 милирда поданици на планетата да слагат началото на Лунната Нова година през днешния ден, като го създадат по доста по-мащабен метод. Тази година бележи прекосяването от годината на Вола в годината на Черния воден тигър. Мнозина честват с родственици, гледат паради и тайничко се надяват на шанс през идната година.

Китайската Нова година е най-дългият и най-важният празник в китайския календар. Новогодишните тържества стартират обичайно на първия ден от месеца и не престават до 15-ия, когато луната е най-ярка. Традицията повелява по време на празненствата китайците да обличат червени облекла и да украсяват домовете си със стихове, изписани върху алена хартия. На децата се дават „ щастливи пари “ в червени пликове. Любопитен факт е, че подаръците първо се сервират на възрастните хора, а по-късно на децата.



Според антична китайска легенда при започване на всяка нова година чудовището Ниен се е появявало и е всявало смут измежду хората. Един влъхва ги посъветвал да го изплашат с червени хартиени фенери и мощно пърпорене с ръце, от което по-късно се развива традицията да се изстрелват фойерверки и конфети. Празненствата не престават две седмици, като приключват на 15 февруари тази година с фестивала на фенерите, който отбелязва пълнолунието.

Предлагаме ви да се потопите в празничната атмосфера и благосъстоянието от цветове в галерията ни.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР