След като прекарват последните четири години в проследяване и документиране

...
След като прекарват последните четири години в проследяване и документиране
Коментари Харесай

Заснеха науловимите пясъчни котенца

След като прекарват последните четири години в следене и документиране на неуловимите африкански пясъчни котки - измежду последната нощ на тяхната експедиция, откривателите вършат " удивително " изобретение, съобщи Off News.

Това са първия по рода си фрагменти на дребните на пясъчната котка в дивата природа - откривателите са записани три млади котки в тяхното естествено местообитание, всяка от които е на шест до осем седмици сега на снимането.

Тези котки са известни със своите забележителни качества да се прикриват, придвижвайки се през нощта и в никакъв случай не оставяйки след себе си следи от жертвите си.

Екипът, управителен от биолозите доктор Александър Слива (Alexander Sliwa) и Грегори Бретон (Grégory Breton), е забелязал три чифта очи светещи в тъмното, когато се завръщал в лагера на 26 април.

Мястото е почти 4 километра от лагера в мароканска Сахара - само че след откриването на редките котенца в 01:48 ч, учените прекарват идващия час, с цел да снимат фотоси и видеоклипове на леговището и да открият фотокапани.

" Това евентуално първото наблюдаване на котенца на пясъчната котка в Сахара ", разяснява екипът.

Докато снима леговището екипът засича по прикаченият й предавател стара женска, която " нервно се разхожда " наоколо. " Това може да е била майката на котенцата ", обяснават учените.

В фрагментите животинчетата се виждат от близко, котенцата гледат храбро, в един миг, едно самоуверено коте излиза от храстите, последвайки нищо неподозиращ необитаем гризач.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР