"След като на 18 август 2020 г., след продължително боледуване

...
"След като на 18 август 2020 г., след продължително боледуване
Коментари Харесай

Синодът разпространи обръщение след смъртта на Доростолския митрополит

"След като на 18 август 2020 година, след дълготрайно боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, според член 84, алинея 1 от Устава на Българската православна черква – Българска Патриаршия, Св. Синод в цялостен състав се събра навреме на 19 август от 15:00 ч., на свое изключително съвещание.

На него, откакто се срещнаха със известието на овдовелия Доростолски епархийски съвет, синодалните архиереи дефинираха опелото и погребението на техния другар да станат на 21 август, надлежно от 09:00 часа - Заупокойна св. Литургия и 10:30 часа - опело ", оповестиха от Светия Синод на Българската православна черква.

За Наместник на овдовелия Доростолски епархийски трон, който канонично да управлява делата на епархията до избор на правоприемник на починалия митрополит Амвросий, Светият Синод единомислещо дефинира Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Светият Синод на БПЦ-БП още веднъж сърдечно се обръща с усеща на откровени съболезнования на първо място към околните, всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Доростолска епархия и възобновява апела си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

Вечна, блажена и светла да бъде паметта на преставилия се в Христа Господа Доростолски митрополит Амвросий! ", допълват от Синода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР