След като миналата седмица за кратко Джеф Безос оглави списъка

...
След като миналата седмица за кратко Джеф Безос оглави списъка
Коментари Харесай

За седмица Безос се срина до третата позиция на най-богатите

След като предходната седмица за малко Джеф Безос оглави листата на най-богатите в света, в този момент шефът на Amazon падна на трето място в класацията.

В първия ден от август 53-годишният бизнесмен застана зад създателя на Microsoft Бил Гейтс и испанския предприемач Амансио Ортега съгласно подредбата за милиардерите по света на Forbes, осведоми Money.bg.

 Безос отстъпи трона на Бил Гейтс
Безос отстъпи трона на Бил Гейтс

Само за един ден шефът на " Амазон " беше най-богатият човек в света

В момента Безос разполага с благосъстояние на стойност 84.7 милиарда $, до момента в който най-заможният испанец има 85.2 милиарда $. На този декор положението на Бил Гейтс наброява 89.9 милиарда $.

Когато Безос отмъкна първото място на 27 юли, неговото чисто благосъстояние стана 90 милиарда $. Причина за скока бе нарастването на акциите на Amazon, което му разреши да смъкна Бил Гейтс от върха.

Тронът му обаче се разклати скоро по-късно, защото финансовите резултати на онлайн колоса не дадоха отговор на упованията. Безос загуби почти 6 милиарда $ единствено за една нощ и още веднъж се върна на второто място.

 Джеф Безос - най-богатият човек в света
Джеф Безос - най-богатият човек в света

Богатството на Безос към този момент е 90.9 милиарда $

Сега - една седмица по-късно, съгласно класацията на Fobres създателят на Amazon застава на трета позиция, следван от Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР