След като миналата година учени в Япония провеждат едно сравнително

...
След като миналата година учени в Япония провеждат едно сравнително
Коментари Харесай

Мръсната тайна на тоалетната хартия

След като предходната година учени в Япония организират едно относително малко изследване, стигат до леко притеснително умозаключение. А точно, че хората, които употребяват тоалетна хартия след потребност, имат съвсем 10 пъти повече микроби по ръцете си, спрямо хората, които употребяват биде.
 Какво са употребявали хората преди изобретяването на тоалетната хартия
Какво са употребявали хората преди изобретяването на тоалетната хартия

Повече неща, в сравнение с може да предппложим

И макар че бидето към този момент се счита за отживялост, здравните специалисти не престават да акцентират преимуществата му.

Тоалетната хартия може да бъди осезаемо груба към кожата. Бидето, въпреки това обаче, като се изключи че е по-хигиенично, е и по-щадящо, изключително за хората, които страдат от синдром на раздразнените вътрешности и посещават тоалетната постоянно. Лекарите го предлагат също и на хора с хемороиди, анални фисури, както и на дами, които се възвръщат след раждане.

Дори и да не сме измежду тези, които имат гореспоменатите проблеми, бидето си остава по-добрата опция на тоалетната хартия. Използването му е хем по-екологично, хем ни икономисва пари, тъй като изхвърляме по-малко боклуци и не харчим пари за хартиени ролки.
 Снимка 638291

И да, правилно е, че бидето изразходва вода, само че даже и тогава отново е по-екосъобразният вид. Изчислено е, че за производството на единствено една ролка тоалетна хартия са нужни към 1.5 кг хартия и повече от 22 литра вода.

Освен това навикът да използваме биде не се основава чак толкоз мъчно, даже и да ни коства прочут дискомфорт първоначално. А и не е нужно да вършим ремонт на цялата баня, с цел да си инсталираме биде. Достатъчно е да се сдобием с приставка, която да прикрепим към тоалетната паница в банята.
 Снимка 638292

И даже и след всичко казано дотук, в случай че въпреки всичко настояваме да използваме тоалетна хартия, дано то най-малко тя да бъде допустимо най-деликатната, с цел да не си предизвикваме кожни раздразнения или други по-сериозни проблеми. Въпреки че еднослойните ролки са по-екологични и по-лесно разтворими във вода, те постоянно са по-неефективни и груби към кожата. По-добре е да избираме сред типовете двуслойна или трислойна тоалетна хартия.
 Роб Грийнфийлд - екоактивистът, който сътвори тоалетна хартия от растение
Човекът, който сътвори тоалетна хартия от растение

Когато има предпочитание, има и метод

А по отношение на все по-разпространените мокри кърпички, които категорично е посочено, че могат да бъдат пускани в канализацията, тях също можем да използваме, в случай че кожата ни е сензитивна, имаме хемороиди или се подготвяме за колоноскопия. И въпреки всичко е добре да имаме поради да прибягваме до тях единствено в избрани обстановки, тъй като като се изключи че също са боклук, може и да се окаже, че в действителност тъкмо те са запушили тоалетната ни, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР