След като миналата година един от най-големите филмови фестивали се

...
След като миналата година един от най-големите филмови фестивали се
Коментари Харесай

10 от най-очакваните нови филми на тазгодишния фестивал в Кан

След като предходната година един от най-големите кино фестивали се организира виртуално, тази се завръща с обилен червен килим и голям брой специфични посетители. Въпреки че не съумя да се случи през май, както повелява традицията, Кан още веднъж ще събере най-големите звезди в киното, като формалното разкриване е на следващия ден. От Memoria с Тилда Суинтън до мюзикъла Annette – това издание се обрисува много грандиозно откъм кино министър председатели. И до момента в който не всички можем да бъдем в Кан, то ще се докоснем до фестивала с най-съществената му част – филмите.

След едногодишно отлагане  The French Dispatch , новият филм на, ще направи своята премиера в Кан. Не единствено тъй като е Уес Андерсън, само че и поради прослойка, в който са Тимъти Шаламе, Тилда Суинтън, Франсис Макдорманд, Бенисио дел Торо, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Сърша Ронан, Леа Сйеду и Елизабет Мос – това сигурно е една от най-дълго чаканите продукции. Историята ни води в едно френско село, в което група американски публицисти през 20-те основават седмичното издание The French Dispatch. Едно самобитно пояснение в обич към специалността на публицистите. Към това обичано десетилетие също.

Музикалният филм Annette на Лео Каракс е нещо, което ще остави диря в тазгодишния фестивал. С него ще бъде и откриването му, а основните звезди в лентата са и Адам Драйвър. Тя е оперна певица, той – стендъп комедиант и е ясно, че двамата се влюбват един в различен. Животът им обаче се трансформира изцяло с появяването на тяхното извънредно дете – Анет.



Ще забележим и нещо ново от Шон Бейкър, който помним от кино лентата The Florida Project. В новия си филм Red Rocket  той ни показва бивш порноактьор, който се завръща в родния си град в Тексас. В търсене на ново начало, той не може да не се върне към старите си привички, само че дали там са подготвени да го одобряват още веднъж?

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР