След като Международният наказателен съд в Хага (МНС) реши да

...
След като Международният наказателен съд в Хага (МНС) реши да
Коментари Харесай

Руски правозащитник: Вътрешен „удар“ заплашва Путин след заповедта за арест на съда в Хага

След като Международният углавен съд в Хага (МНС) реши да издаде заповед за ареста на Владимир Путин, обкръжението на съветския водач може да желае съществено да се дистанцира от него.

Хората от обкръжението на президента на Руската федерация стартират да го възприемат като човек, който е застрашен от неприятен край, споделя съветският юрист и правозащитник Марк Фейгин в коментар на " Обозревател ", представен от УНИАН.

„...Обкръжението на Путин стартира да го възприема като човек, който може да свърши зле. И това може да ги принуди да се дистанцират оптимално надалеч от президента Путин и от всичко, което е обвързвано с него... “, счита специалистът.

На 17 март беше обявено, че МНС е издал заповед за арест на Владимир Путин, както и на Мария Лвова-Белова, комисар по правата на децата в Русия. Според интернационалния съд има съображение да се счита, че съветският водач е персонално виновен за депортирането на украински деца.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков твърди, че издаването на заповед е недопустимо решение. По-късно президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява решението на МНС като го назова историческо.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също разяснява издаването на заповедта на Путин. Според него това е оправдана стъпка, защото съветският президент " явно е направил военни закононарушения ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР