След като Локомотив (Пд)спечели Купата на България, още един трофей

...
След като Локомотив (Пд)спечели Купата на България, още един трофей
Коментари Харесай

И пловдивските рефери спечелиха купа

След като Локомотив (Пд)спечели Купата на България, още един трофей пое към втория по величина град. Спечелиха го реферите от Пловдив, които надделяха конкуренцията по време на Десетия юбилеен шампионат за съдии в Бургас. Воденият от треньорския тандем Неделчо Чакъров/Атанас Бозев ликува в края на надпреварата, извършено при отлични условия на игращата в комплекс " Славейков ". От трибуните ги приветства персонално ръководителят на Съдийската комисия Йордан Сталев, който по-късно вечерта връчи трофея на своите съграждани, заяви Новспорт.

Турнирът, проведен от АСФБ, БФС и Община Бургас мина при отлични условия и всички рефери останаха удовлетворени. Те бяха настанени в комплекс " Клара " в Сарафово, а уредниците, отпред с ръководителя на АСФБ доктор Антон Генов и Георги Виделов се бяха постарали за богата културна и туристическа стратегия.

Освен тимът на зона " Пловдив ", в шампионата взеха присъединяване реферите от зоните с центрове София, Варна и Велико Търново. Чуждестранните посетители бяха от Люлебургаз (Турция) и Смедерево (Сърбия). Българските рефери, обаче демонстрираха, че са положителни и като футболисти и нашите тимове окупираха челните четири места в класирането.

Възлов за шампионата бе още първият мач, където по волята на жребия един против различен застанаха София и Пловдив. Столичани поведоха с 1:0 във " финала преди финала " с прекрасен гол на Волен Чинков и асистенция на Георги Иванов - Гонзо. Пред погледа на своя началник и съгражданин Йордан Сталев, обаче пловдивчани се подвигнаха на взлом и стигнаха до цялостен поврат - 3:1 с попадения на капитана Владимир Вълков, Радослав Гидженов и Мирослав Желев.

Въпреки загубата, реферите от зона " София ", водени от капитана си Ивайло Стоянов, съумяха да създадат две следващи победи - 4:1 над Смедерево и 3:1 над Велико Търново и стигнаха до бронзовите медали. Специалистите бяха безапелационни, че столичани играят съвременен и тактически верен футбол и единствено малшансът и тежкия чоп ги е лишил от край.

В мача за купата Пловдив съумя да победи водения от Станислав Тодоров тим на Зона " Варна " и победи с купата. На награждаването в Слънчев бряг участваха ръководителят на Семеен кодекс Йордан Сталев, неговият заместител Георги Йорданов и членът на комисията Валентин Добрев. Освен ръководителят на АСФБ доктор Антон Генов, награди връчиха и членовете на УС на организацията Кънчо Димитров и Неделчо Чакъров.

Мачовете бяха изсвирени съвършено от дамите Димитрина Милкова, Гергана Цанкова, Дориета Вълева и Любима Банова. Всички те получиха грамоти персонално от шефа на съдиите Йордан Сталев.

РЕЗУЛТАТИ:

ГРУПА A

Люлебургаз - Варна 0:3, Велико Търново - Люлебургаз 4:3, Велико Търново - Варна 0:3

ГРУПА B

Пловдив - София 3:1, Пловдив - Смедерево 0:0, София - Смедерево 4:1

ФИНАЛ: Пловдив - Варна 2:1

МАЧ ЗА ТРЕТО МЯСТО: София - Велико Търново 3:1

ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ:

Най-добър вратар: Красен Георгиев (Варна)

Голмайстор: Мартин Мачев (Плевен)

Най-полезен играч: Ивайло Стоянов (София)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР