След като изразиха позициите си ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха срещата

...
След като изразиха позициите си ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха срещата
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата с Николай Денков

След като показаха позициите си ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха срещата с „ Продължаваме Промяната “ и останалите парламентарно показани партии. Тя е по самодейност на номинирания за министър председател Николай Денков.
Прочетете още
Покана беше отправена към всички обединения в Народното събрание, като на нея към се отзоваха от " БСП за България ", " Демократична България ", " Български напредък ".

Като втора политическа мощ Политическа партия ще получи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Преди дни Народното събрание отхвърли номинацията на Николай Габровски за министър председател, повдигнат от ГЕРБ-СДС.

Вчера от Политическа партия оповестиха, че Николай Денков е техният претендент за министър-председател.

Той съобщи, че задачата е да се търси единодушие за най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание.

Нашият апел е да не приказваме за " алените линии ", а за тематиките, които биха ни обединили, съобщи при започване на срещата Денков.

Той показа част от целите, измежду които понижаване неравенството в обществото, нарастване на възнагражденията на лекарите и учители. Денков уточни и повдигане размера на минималната работна заплата и индексацията на пенсиите. Нашата обща задача е да намерим салдото, без това да заплаши финансовата непоклатимост на страната, разяснява той.

От ГЕРБ дойдоха, с цел да откажат разговор.

“Струва ми се, че влизате в роля на кукла на конци и зад вашия необятен научен облик стоят номинациите, които и през вчерашния ден и през днешния ден обявихте в ефирен ефир. Считаме, че хора които през 8-месечно ръководство потвърдиха, че не могат да се оправят в държавно управление, не могат и в този момент да го създадат. Бил сте министър в наше държавно управление, откакто сте избрали да участвате в други държавни управления имате свои качества. Силно ни тормози обаче, че в стратегия без ясни констатации вие търсите разговор за разискване на бъдещи обединения. Участието ни в такива диалози се изчерпва до тук ”, заяви Десислава Атанасова.

За да стартираме диалозите, би трябвало да очертаем основата, от която тръгваме, сподели на собствен ред водачът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той повдигна въпроса за решението на Конституционния съд по проблема с назначението на съпредседателя на ПП Кирил Петков за длъжностен министър на стопанската система преди година. Той изиска оценка от Денков и за " нахлуването по домовете " на хората " по напътствие на Рашков ". Денков отговори, че Кирил Петков е направил " много персонални жертви ", с цел да взема решение проблемите на страната и това изисква почитание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР