След като израелските танкове вече са струпани пред портите на

...
След като израелските танкове вече са струпани пред портите на
Коментари Харесай

На живо: Израелски войски пред портите на главната болница в Газа, Байдън призовава за грижи

След като израелските танкове към този момент са струпани пред портите на най-голямата болница в Газа, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън притисна своя съдружник да отбрани десетки цивилни, блокирани вътре с намаляващи ресурси от гориво и вода в понеделник. След дни на тежки въздушни удари към болничното заведение Ал-Шифа в град Газа, очевидци споделиха, че танкове и бронирани транспортни средства са били на метри от портата на обсаденото оборудване, което се е трансформирало във фокус на петседмичната война. Следете нашия блог онлайн за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Моля, опреснете страницата, в случай че блогът онлайн не се демонстрира.

 

 

Ключови събития от понеделник, 13 ноември:

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето съобщи в понеделник, че всички лечебни заведения в Северна Газа са „ неработещи “, до момента в който се водят интензивни борби между израелските войски и бойци на Хамас.

Ръководителят на филантропичната помощ на Европейски Съюз прикани в понеделник за " обилни " паузи в боевете в Газа и незабавни доставки на гориво, с цел да продължат да работят лечебните заведения на територията.

Най-малко 34 болнични пациенти от болничното заведение Ал-Шифа в Газа са умряли през последните три дни, сподели Юсеф Абу Риш, заместник-министър на опазването на здравето в ръководената от Хамас Ивица Газа, пред AFP в понеделник.

Правителството на Хамас в Ивицата Газа съобщи в понеделник, че броят на починалите от боевете сред екстремистите и Израел в палестинската територия е повишен до 11 240.

Според последните публични израелски данни, броят на починалите от офанзивата на Хамас на 7 октомври остава 1200. Освен това 44 израелски бойци са били убити в Ивицата Газа от началото на израелските военни интервенции там.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР