След като флагманският хиперавтомобил T.50 на Gordon Murray Automotive беше

...
След като флагманският хиперавтомобил T.50 на Gordon Murray Automotive беше
Коментари Харесай

Вижте GMA T.33 Spider за 1,8 млн. паунда

След като флагманският хиперавтомобил T.50 на Gordon Murray Automotive беше дефинитивно утвърден, вниманието се насочи към идващия план: T.33. По-конкретно, компанията разкри T.33 Spider, който следва версията купе като лек роудстър с мотор V12, с цел да означи това, което може да се окаже последните години на мотора с вътрешно горене.

Появата на GMA T.33 Spider не би трябвало да е изненада, защото Гордън Мъри и неговият екип са били единствено открити, когато става въпрос за продуктовата тактика на компанията: " Винаги сме казвали, че ще има три модела T.33: купе, открит автомобил и модел за осъществяване (S). Spider е вторият от тази тройка.

Освен това, най-малко за тези очи, той е най-красивият от колите на GMA досега, макар че цената му от 1,8 млн. паунда е с 400 000 паунда по-висока от тази на купето - това се дължи на нарастването на цените, което екипът не е съумял да поеме, и на условието да се похарчат още над 20 млн. паунда за краш проби, с цел да се отговори на федералните условия в Съединени американски щати.

След като производството на T.50 стартира предишния месец след някои проблеми по веригата за доставки, купето T.33 ще последва " фенския автомобил " на поточната линия на GMA преди 100-те Spider да влязат в произвеждане през 2024 година

 

 

 

 Дизайн

 

Новият GMA T.33 Spider не е купе с просто отстранен покрив, измененията са цялостни. Всеки панел на каросерията от въглеродни нишки от централната линия на предното колело обратно е нов, а наклонът на предното стъкло също ще бъде изменен, с цел да се улесни видимостта и влизането и излизането. Резултатът е внимателен, елементарен и доста изчистен дизайн, който ясно припомня за пристрастеността на Гордън Мъри към спортните спортни коли от 60-те години на предишния век, като да вземем за пример емблематичния 250LM на Ferrari.

 

По-късите подпори на В-колоната придават на Spider по-различен външен тип спрямо купето: " С подпорите на купето Spider не изглеждаше задоволително характерен. Изглеждаше като купе с отворен покрив, а не като обособен модел ", изяснява Мъри. Spider се нуждаеше и от нова задна палуба, която да размени стъкления похлупак на мотора на купето, което изискваше и нова изпускателна система и изстудяване на мотора, вследствие на което два чифта комини за мотора и изпускателната система бяха ситуирани на палубата на мотора, а спомагателното изстудяване на мотора се постигаше посредством предпазлив отвор към сходния на шнорхел въздухозаборник на V12. Други промени по каросерията включват нов дизайн на панти за багаж, които са скрити сред задната част на вратата и пред задното колело.

 

Превръщането на T.33 в Spider става с помощта на два преносими покривни панела от въглероден композит, които се съхраняват в предното багажно поделение. Задният прозорец зад пътническото поделение също може да се отваря, като се плъзга в структурата на каросерията сред пътническата клетка и преградата на мотора.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР