След като Европейския съюз наложи забрана за внос на руските

...
След като Европейския съюз наложи забрана за внос на руските
Коментари Харесай

Огромни количества руски дизел си проправя път към Латинска Америка

След като Европейския съюз наложи възбрана за импорт на съветските петролни артикули на територията си от 5 февруари, се наложи огромни количества дизел да си намерят нови пазари. Освен към този момент обичайните клиенти като страни от Азия, Африка и Близкия изток, руснаците отклоняват някои доставки и за Латинска Америка.

Само в границите на март Русия е изнесла над 580 000 тона дизел за Южна Америка и Латинска Америка, съобщи Reuters, базирайки се на данни на Refinitiv Eikon. Голямо количество от тях - 440 000 тона отиват за бразилския пазар.

За съпоставяне от януари до март са пратени 663 000 тона, а през цялата предходна година -74 000 тона за цялата предходната година.
 Забраната на Европейски Съюз за съветското гориво води до пренасищане с дизел в Азия
Забраната на Европейски Съюз за съветското гориво води до пренасищане с дизел на един континент

Смята се, че Русия форсира износа си на дизел за Саудитска Арабия както посредством директни доставки, по този начин и посредством прекачване от транспортен съд на транспортен съд

Износ има и за Турция, като потоците към съседката ни доближават седемгодишен връх, съгласно Bloomberg.

И Саудитска Арабия внася по-големи количества съветски дизел, като в това време изпраща огромни количества дизел за Европа.

В средата на март към 500 000 тона дизел от Русия са са изнесени в ОАЕ и Саудитска Арабия, до момента в който през предходната година съвсем нямаше експорт натам, по данни на Refinitiv, Kpler и Vortexa.

Неотдавана стана ясно, че поради възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски дизел на континента, запасите от дизелово гориво за отопление в Азия са скочили. Азиатските рафинерии би трябвало да се конкурират с Русия за продажбите на дизел в Африка, разясняват анализатори пред Ройтерс.

Преди възбраната на Европейски Съюз за импорт на петролни артикули, Русия стартира да пренасочва товари към Северна Африка и Азия. Европа стартира да купува повече дизел и други горива от Близкия изток, Азия и Северна Америка.

Русия продава от ден на ден дизел в Африка, което заменя доста от доставките от източната част на Суец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР