Как да гледате как Англия, Нигерия, Австралия и Дания се борят за място на четвъртфиналите на Световната купа за жени

...
След като два от четвъртфиналите вече са решени, вниманието сега
Коментари Харесай

След като два от четвъртфиналите вече са решени, вниманието сега се насочва към другата половина на жребия, където в понеделник ще бъдат определени съдбите на Англия, Нигерия, Австралия и Дания.

И двата мача предлагат свои собствени интригуващи сюжетни линии. Може ли Нигерия да разстрои европейския шампион Англия и да стигне до четвъртфиналите за първи път? И може ли домакинът Австралия да надгради категоричната си победа срещу Канада, след като бе неочаквано победена от Нигерия?

Как да гледате

В САЩ мачовете ще се излъчват по вашия местен канал на Fox – Англия ще се изправи срещу Нигерия в 3:30 сутринта ET, преди Австралия да играе с Дания в 6:30 сутринта ET. Можете също така да предавате поточно мачове, като влезете с вашия телевизионен доставчик на foxsports.com или в приложението Fox Sports. Telemundo и Peacock осигуряват покритие на испански език.

Seven Network и Optus Sport излъчват мачове в Австралия, а BBC и ITV имат правата в Обединеното кралство.

Пълна разбивка на притежателите на медийни права във всяка държава е достъпна на уебсайта на ФИФА.

Англия срещу Нигерия

Кампанията на Англия за Световното първенство непрекъснато набира инерция – хитрата начална победа с 1-0 срещу Хаити беше последвана от победа с 1-0 срещу Дания и разрушаване на Китай с 6-1.

Забележителното е, че нападателят Лорън Джеймс е участвал в трите четвърти от головете на Лъвиците на Световното първенство, натрупайки рекорд от шест комбинирани гола и асистенции в турнира, средно по един на всеки 37 минути.

Представянето на "лъвиците" в груповата фаза, особено срещу Китай, потвърди статута им на един от фаворитите за титлата, тъй като те продължават забележителната си серия от само една загуба в 35 мача под ръководството на мениджъра Сарина Вигман и ще бъдат подкрепени от потенциалното завръщане на ключовия полузащитник Кийра Уолш от контузия преди мача в понеделник.

Междувременно победата на Нигерия над Австралия беше един от забележителните разочароващи резултати в груповите фази и нейният нападател Рашидат Аджибаде казва, че нейният отбор е уверен, че ще повтори нов шок.

Нигерия беше непобедена в груповата фаза. Нигерия беше непобедена в груповата фаза. Брадли Канарис/Гети изображения

„Видяхме много изненади на това Световно първенство, не става дума за името, не става въпрос за играчите, не става дума за всички тези неща“, каза тя пред ФИФА.

„Честно казано, уважавам всеки играч в английския отбор, но ние имаме много качество в нашия отбор и много талант, който крие заплахи. Фокусиран съм върху това, което можем да направим като отбор, а не върху това, което Англия иска да направи, и в крайна сметка всичко се свежда до това, което ще направим на терена.”

Двата отбора са играли един срещу друг само веднъж преди това на Световното първенство за жени през 1995 г., когато Англия спечели с 3-2.

Австралия срещу Дания

Семейство Матилда гледаха да отпаднат от груповата фаза на домашното Световно първенство преди задължителен сблъсък срещу олимпийския шампион Канада, но те се събраха и си осигуриха категорична победа с 4-0.

Срещу Дания те ще бъдат аплодирани от шумна домакинска публика, която ентусиазирано прегърна турнира и потенциално приветства завръщането на капитана и талисмана Сам Кер, който все още не е играл, след като получи контузия в прасеца.

„Психически сме в наистина добро състояние“, каза Стеф Катли, който беше капитан на Австралия на този турнир досега, пред ФИФА. „Ние имаме много увереност в мача с Канада и победата над отбор като този по начина, по който го направихме. Така че просто очакваме с нетърпение да излезем отново там.“

Това е познат мач и за двата отбора, тъй като те са се изправяли един срещу друг три пъти за толкова години, като Австралия загуби два пъти, преди да победи Дания с 3-1 през октомври 2022 г.

Австралия се възстанови след поражението си срещу Нигерия.
Австралия се възстанови след поражението си от Нигерия. Елза/ФИФА/Гети изображения

Дания ще търси първа победа в елиминационен мач от Световното първенство за жени, докато Австралия ще се надява да постигне най-доброто си представяне на Световно първенство и да стигне до четвъртфиналите.

„Имаме доста добра защита, имаме играч като Пернил (Хардър), който може да решава мачове“, каза треньорът на Дания Ларс Сондергаард пред ФИФА. „Мисля, че имаме добър шанс, но също така знаем, че ще бъде трудно и очакваме с нетърпение мача.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР