След като два дни как са били евакуирани 14-те български

...
След като два дни как са били евакуирани 14-те български
Коментари Харесай

Военното разузнаване е поело евакуацията на българските моряци от кораба край Мариупол

След като два дни по какъв начин са били евакуирани 14-те български моряци и украинския кадет от екипажа на блокирания в Мариупол транспортен съд " Царевна ", министър председателят Кирил Петков изясни, че е бил употребен даден от съветската войска кулоар от час и половина.

" Имахме подготвена група, 3 пъти дори бяхме в подготвеност да ги изкараме от кораба. Говорихме и с украинската, и с съветската страна, тъй като не знаехме кой ще владее пристанището. Когато се успокои боят, един от моряците отиде до съветската част. Когато дадоха прозорец от час и половина, съгласувахме с военното разузнаване, и в действителност те ги поеха ", изясни министър-председателят.

По думите му Външно министерство е в контакт с тях и при започване на идната седмица те ще са още веднъж в България.

Хората са в сигурност. Очаква се в понеделник да се върнат в България, сподели Петков.

" Ние от самото начало поддържахме контакти с българския транспортен съд. Аз персонално съм приказвал с капитана не знам какъв брой пъти. Включвал съм близки на моряците да приказват през моя телефон в неделен ден ", описа той.

Руското посолство в България преди ден заяви, че те са били евакуирани благодарение на управляващите в ДНР и съветската войска, а околните на моряците споделиха, че те са напуснали кораба сами и на лична отговорност.

" Чухме се към обяд, оправяха им документите в полицията в Донецк. Kазаха, че са се евакуирали сами. Писнало им е да чакат, събрали са си куфарите 15 индивида, слезли са от кораба, намерили са бойците от Донецката национална република, които владеят пристанището и са помолили да бъдат евакуирани с тяхна помощ. Нямало е представители на военно разузнаване от българска страна, те не знаят оттук насетне кой ще ги поеме ", сподели брачната половинка на един от моряците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР