След като днес президентът на Русия Владимир Путин подписа закон

...
След като днес президентът на Русия Владимир Путин подписа закон
Коментари Харесай

Колко огромни са руските загуби в Украйна, защо Путин продължава мобилизацията

След като през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за активизиране на пандизчиите, а преди този момент подреди готовност на 300 хиляди резервисти, която още не е публично завършена, към този момент е явно, че съветската войска изпитва съществени проблеми с персоналния състав във войната в Украйна.

Колко огромни са загубите на Русия в нашествието, която Кремъл назовава „ специфична военна интервенция ”?

Няма достоверна публична информация по въпроса. В редките случаи, когато Русия рапортува за загубите, те са явно доста подценени.



В същото време числата, които Украйна дава за убитите и ранени съветски бойци наподобяват нереално огромни.

Според украинските управляващи Русия е изгубила над 300 хиляди бойци от началото на нашествието до момента, в това число близо 75 хиляди убити, повече от 224 хиляди ранени и 1000 пленени.

При изискване, че съветската мощ, която в началото влезе в Украйна беше с бройка от 190 хиляди души, горепосочените цифри значат, че Русия е изгубила цялата си професионална войска. Нещо, което несъмнено не е правилно.



Руското командване обаче публично рапортува по-малко от 6 хиляди убити в средата на септември. Ако това число беше правилно, изниква въпросът за какво Путин подреди готовност?

Също по този начин е без значение доказано, че Русия е изгубила над 7 хиляди единици военна техника в Украйна. Тоест, в случай че формалната информация беше вярна, съветската войска щеше да е изгубила повече танкове, самолети и бронирани машини, в сравнение с бойци.

Светлина върху загубите на Русия хвърля отчет на съветския самостоятелен портал за проверяващата публицистика „ Важные истории ”, цитиращ два източника – чиновник от Федералната работа за сигурност и някогашен офицер от разузнаването.

Според тези данни до края на септември невъзстановимите загуби на съветската войска възлизат на повече от 90 хиляди души. Те включват военнослужещи, които са починали, изчезнали или са били инвалидизирани и не могат да се върнат на военна работа.

Това число е доста по-ниско от посочените от Украйна данни, само че е задоволително високо, с цел да наложи готовност, защото Русия е изгубила над една трета от професионалната си войска до края на септември.

От самостоятелния съветски вестник „ Новая газета Европа ” регистрират, че след 21 септември доста от мобилизираните съветски резервисти са умряли преди да бъдат пратени на фронта в резултат на злоупотреби с алкохол, опиати, сбивания, произшествия и опити за самоубийство.

Още по-голяма сигурност за това, че съветските военни загуби са големи дават данните на самостоятелния портал „ Орикс ”.

Визуално е доказано, че Русия е изгубила минимум 7 583 единици военна техника, от които 4 649 унищожени, 176 тежко развалени, 293 изоставени и 2 465 пленени от украинската войска.

В това число влизат 1 420 танка, 63 самолета и 57 хеликоптера.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР