След като депутатите приеха единодушно забраната за продажбата на райски

...
След като депутатите приеха единодушно забраната за продажбата на райски
Коментари Харесай

Израелски турист на Слънчев бряг: От балон с райски газ ми падна главата

След като депутатите одобриха единомислещо възбраната за продажбата на божествен газ на малолетни, обществената продажба на балоните с „ радостен газ” секна.

Но не и продажбата, която както множеството неразрешени артикули влиза в сивия бранш.

Търсенето на „ радостни балони” продължава, както и продажбата, откриха както нашите репортери в най-големия ни летен курорт Слънчев бряг, по този начин и взаимните екипи на Комисията за отбрана на потребителите, Агенция по приходите и икономическа полиция, предава

От 2014 година по главните пешеходни алеи в Слънчев бряг след залез слънце свободно се продаваха балони, цялостни с божествен газ или по този начин наречените „ радостни балони”. Допреди дни, когато Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места. Това автоматизирано направи продажбата на „ радостни балони” скрита, а използването навън отвън заведенията.

„ Навсякъде има, множеството заведения оферират. Ефектът е за към минута. Самият газ стопира кислорода, притока на О2 към мозъка и по тази причина се чувстваш малко зашеметен. Става ти смешно, става забавно”, изясни Пламен, който е чиновник в заведение.

В събота вечерта търговците на „ радостни балони” не са на алеята. За първи път през последните осем години те са скрити в заведения, в ъгли по алеите или зад бар. Защото наред с хората по алеите се разхождат и екипи на Комисията за отбрана на потребителите, Агенцията по приходите и Икономическа полиция.

Акция „ Райски газ” е в действие, а инспекции има във всички нощни клубове и заведения за хранене. Продажбата обаче не е спряла, тъй като като всеки рентабилен бизнес и този отива в сивия бранш. Тази търговия генерира сред 3 до 15 000 лв. на вечер за главният търговец на флакони, който доставя дилърите на терен.

„ В Слънчев бряг търсят алкохол, опиати, балони и общо взето това е. Виждал съм доста хора, които дишат балон след балон. Те припадат по улицата от тези балони. Някои да вземем за пример взимат двойни, а двойният резултат е доста по-голям”, сподели още Пламен.

Доходоносната търговия носела % за дилърите на флакони, които изобщо не се водели на никое място на трудов контракт. Така доказването на дистрибуцията ставало и по-трудно. А неяснотата в закона поставяла алтернатива пред проверяващите - каква наказателна отговорност носи да вземем за пример гастролиращо физическо лице над 18 години на улицата, което изяснява, че не продава, а употребява продукта за персонална цел.

Екипът на NOVA открива компания от Израел, която довечера търси търговците на балони. „ Аз взех през вчерашния ден. О, Боже Господи - напряко ми падна главата. Сякаш бях починал, видях Господ и той ми сподели да не го върша повече”, показа Лиам. Младите момчета освен знаят какво търсят, само че и споделят че в Израел също се използва и намира приложение.

Проверките в комерсиалните обекти този уикенд откриха продажба на божествен газ. Взети са проби за разбор до какъв брой веществото е безвредно за приложимост. Проверките не престават и през седмицата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР