След като ДБ вече взе политическото си решение за подкрепа

...
След като ДБ вече взе политическото си решение за подкрепа
Коментари Харесай

Номинираният за вицепремиер от ДБ: ДСБ няма да има министър, ще излъчи областни управители

След като Демократична България към този момент взе политическото си решение за поддръжка на съдружното съглашение, номинираният за министър на екологията Борислав Сандов от " Зелено придвижване " разяснява по БНР, че сериозните промени към този момент са завършили след вчерашните финални срещи.

От страна на Демократична България документът ще подпишат съпредседателите на обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов. Другите двама министри на Демократична България ще бъдат Надежда Йорданова - на правораздаването и Божидар Божанов - на електронното ръководство, удостовери Сандов.

Очаква се ДСБ да има номинации за регионални шефове, с цел да поеме своята отговорност, откакто няма да има собствен министър в бъдещия кабинет, разясни още Сандов.

Запитан произнасят ли се обособените съдружни сътрудници по имената, предлагани от останалите, Борислав Сандов разяснява:

" Прави се авансово, като настройки, координиране, само че Политическа партия като мандатоносител са тези, които могат да проявят обструкции. Иначе ще се блокираме. Идеята е Политическа партия да играе ролята на балансьор, те да създадат предварителни сондажи. "

Има и общи правила, заложени за състава и структурата на Министерски съвет, уточни той.

" Не знаем имената на Българска социалистическа партия ", призна още Сандов.

Той удостовери, че Агенцията по храните и структурата за горите излизат от Министерството на земеделието и минават към Министерския съвет.

Демократична България е предложила единият вицепремиер да бъде по стабилно развиване и климатични политики, стана ясно още от думите на Сандов.

Относно предлагането във всяко министерство да има консултант от партия, друга от тази, чийто е министърът, Борислав Сандов посочи: " Това са едни " спомагателни очи " от страна на обособените политически обединения в необятната коалиция. Не е концепцията някой да бъде на хранилка. "

Освен " надзорниците ", ще продължат да действат и експертните групи, които преговаряха по обособените политики, добави Борислав Сандов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР