След като дадоха месец отсрочка на държавата да реши проблема

...
След като дадоха месец отсрочка на държавата да реши проблема
Коментари Харесай

Кметове от малки общини излизат на протест на жълтите павета

След като дадоха месец пролонгация на страната да реши казуса им, кметовете на дребните обитаеми места у нас излизат на митинг на жълтите павета. В събота те ще стачкуват на жълтите павета пред Народното събрание и Министерския съвет, оповестява Нова телевизия.

Повече от 150 кметове на села и дребни градове са декларирали, че ще вземат участие в протестната народна власт. Част от тях тази заран се събират в Калофер, откъдето преди месец оповестиха настояванията си и насочиха едномесечния ултиматум към държавното управление.

С вярата в миналото до домовете им да има асфалтиран път живеят към този момент 70 години хората в хисарското село Михилци. В това окаяно положение се намират огромна част от улиците в селото, в което живеят над 150 души.

Истинският пъкъл настава, когато завали дъжд или затрупа сняг. Линейка и пожарна не могат да стигнат до домовете им.

Най-големият абсурд е, че заплащат такса "Смет ", само че нямат контейнери. Камионът, който събира битовите боклуци, не може да се изкачи по улицата, с цел да натовари сметта.

Кметицата на селото, която ръководи трети мандат, твърди, че през последните 10 години в касата на кметството от общината не е постъпвала и стотинка.

Сградата на кметството се нуждае от ремонт, гробищният парк не е почистван от години. Дори за една кутия пирони кметицата се моли на спонсори. Понякога заплаща и от личния си джоб.

В тази обстановка в селото, в което са останали 150 души, кметицата вижда бъдещето му - обезлюдяване на Михилци и изгубването му от картата на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР